© Andrea Kim Mariani

Oliver Zahn | Situation mit ausgestrecktem Arm

Data:
vrijdag 20 apr 2018 - 20:30 Bestel Tickets


Locatie: Grote Zaal

Gegroet
In Situation mit Ausgestrecktem Arm gaat Oliver Zahn aan de slag met de (kunst)geschiedenis van een zeer bezoedeld gebaar: de saluto romano, de Olympische groet, de Bellamygroet, de Duitse groet, de Hitlergroet. 

Symbool
Dit gebaar is als symbool uitgevonden in de schilderkunst, gepopulariseerd in het theater en telkens weer gebruikt door nationalistische strekkingen. Het zweeft voortdurend op de grens tussen artistieke en politieke actie.

Situation mit Ausgestrecktem Arm vertrekt vanuit deze groet. De voorstelling onderzoekt hoe we omgaan met de niet tastbare erfenis van ons collectief verleden. Ze focust op de relatie tussen macht en opvoering en op de choreografische disciplinering van lichamen. 

Situation… is een duet voor een performer en een stem, een studie met voetnoten over de politiek van kunst en kunstpolitiek.

Taal: Duits
Boventiteling: Engels
Duur: 50 minuten

Over de maker
De Duitse theatermaker Oliver Zahn maakt deel uit van HAUPTAKTION. HAUPTAKTION bestudeert de theaterpraktijk aan de hand van etnografie, archiefonderzoek en belichaming. Dit resulteert in teksten, theater en lezingen. Voor Situation mit Ausgestrecktem Arm werd Oliver Zahn in 2015 genomineerd tot Best Emerging Artist in de kritiekpoll van Theater Heute. 

Met: Sara Tamburini | Stem: Helmut Becker | Concept: Oliver Zahn | Techniek: Jonaid hodabakhshi/Dennis Kopp | een productie van HAUPTAKTION met Bayerische Theaterakademie August Everding, Hochschule für Musik und Theater München.