© Stef Lernous

Abattoir Fermé | Gonzo

Data:
vrijdag 26 okt 2018 - 20:30 Bestel Tickets
zaterdag 27 okt 2018 - 20:30 Bestel Tickets


Locatie: Grote Zaal

I hate to advocate drugs, alcohol, violence, or insanity to anyone, but they’ve always worked for me.
– Hunter S. Thompson

Gonzo, de nieuwe productie van Abattoir Fermé, belooft uitzinnig rock-‘n-roll spelerstheater te worden over de geschiedenis en excessen van het moderne Westen.

De term ‘Gonzo’ verwijst naar een vorm van subjectieve journalistiek waarin verslaggever en onderwerp lijken samen te vallen. De stijl werd gepionierd door enfant terrible Hunter S. Thompson (1937-2005) – excentriekeling, activist, wapengek, schrijver voor o.a. Rolling Stone-magazine én icoon van de counterculture.

Thompson’s leven en werk zijn een Gesamtkunstwerk waarin journalistiek, fictie, kunst en drugs naadloos in elkaar overlopen. Zijn bekendste werk is Fear and Loathing in Las Vegas, een stream-of-consciousness-roman waarin Thompson - stevig onder invloed van alles wat verboden is - rondreist door een koortsig en turbulent Amerika van pretparken, raciale spanningen, paranoia en losgeslagen consumentisme.

Zo graaft Gonzo naar de even hilarische als ontluisterende geschiedenis van het moderne Westen. Een hallucinatie die begint in de fifties bij rock-'n-roll en via Vietnam en Watergate eindigt in een berghut in 2005, waar Thompson zich een kogel door het hoofd jaagt en zijn as door een kanon de lucht laat inschieten.

CREDITS
Tekst en regie Stef Lernous, geïnspireerd door leven en werk van Hunter S. Thompson | Spel Steve Geerts, Kirsten Pieters, Anneke Sluiters, Chiel van Berkel, Tine Van den Wyngaert | Decor- en lichtontwerp Stef Lernous, Sven Van Kuijk | Techniek Sven Van Kuijk, Thomas Vermaercke, n.t.b. | Productie Abattoir Fermé | In samenwerking met NONA |Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap.