© Michiel Voet

Orkater | De Onzichtbare Man

Data:
donderdag 22 nov 2018 - 20:30 Bestel Tickets
vrijdag 23 nov 2018 - 20:30 Bestel Tickets
zaterdag 24 nov 2018 - 20:30 Bestel Tickets


Locatie: Grote Zaal

Een spannende en verwarrende voorstelling over de onbetrouwbaarheid van verhalen, over acteren en maskers en over de onzichtbare wereld van de illegaliteit. 

- Het Parool 

Amsterdam-Noord, 1994. Kunstenaar Michiel Voet stuit in zijn atelier op de NDSM-werf op de Algerijnse vluchteling Karim Ramtani. De plotselinge aanwezigheid leidt tot een bijzondere samenwerking tussen hem en de kunstenaar: De onzichtbare man. 

In de voorstelling vertelt Michiel over deze ontmoeting en de fascinatie die hij ontwikkelde voor het leven van deze vreemdeling. Ongepolijst en bizar. 

Vervolgens vertelt Karim Ramtani hetzelfde verhaal, maar dan uit zijn perspectief. Over hoe hij ooit aankwam in Amsterdam vanuit Algiers. Over zijn verborgen leven in Europa. Over het kunstproject waarin hij terecht kwam. Over de absurdistische ensceneringen waarin hij figureerde, vaak vol verbazing en ongeloof. Over de gesprekken die hij voerde met de kunstenaar en over zijn dromen in Europa. 

IN DE PERS

De illegaal is nu eens geen slachtoffer. Die omkering is sterk en gewaagd. - NRC

Fascinerend is de relatie van afhankelijkheid, wan- en vertrouwen die tussen de mannen opbloeit. - Trouw 

EXTRA
De onzichtbare man tourt sinds 2014 in Nederland. Monty en Kaap presenteren deze voorstelling voor het eerst in België.

CREDITS
Tekst, concept en vormgeving: Michiel Voet | Regie: Leopold Witte | Tekst: Michael Bijnens | Met: Michiel Voet, Karim Ramtani, Sabri Saad El Hamus