© Julian Maiwald

URLAND | UR

Data:
vrijdag 30 nov 2018 - 20:30 Bestel Tickets
zaterdag 1 dec 2018 - 20:30 Bestel Tickets


Locatie: Grote Zaal

De belangrijkste introductietekst en de mooiste eindscène.
**** van onze correspondent

DAAR STAAN WE DUS WEER VOOR EIGEN PAROCHIE KUNST TE PROPAGEREN! DE MARS DER BESCHAVING! Aaaaaaa! WIJ ZIJN DE BARBAREN, WIJ ZIJN HET CYNISCHE EUROPA, VERLICHTING, CONTRA-VERLICHTING BLABLAbla! We willen UR, we willen radicaliteit, we willen verhalen, we willen een ritueel. Terug naar het nulpunt. Harakiri!

Performancecollectief URLAND gaat in UR terug naar de Ursprung, de oorsprong, het aller begin. Waarom maken we kunst?  Wat is onze beweegreden om te scheppen? Wat is de reden om te bewegen. Wat is het geheim van de kunst? URLAND doet een poging het Oer-Ene te ontrafelen. Wat ligt er onder de oppervlakte van de mens? Wat maakt ons mens?

URLAND botst met zichzelf, met de wereld, met verwachtingen en interpretatie, met Nietzsche, met traditie, met de Lege Ruimte, en uiteindelijk dus met de kunst. URLAND ziet het theater als de oervorm en tegelijkertijd als de kunst van de toekomst: live art in digital times.

EXTRA
URLAND is een performancecollectief. Het werkt zonder hiërarchie, en schrijft, speelt, ontwerpt, experimenteert en samplet op scène. URLAND ziet technologie als middel, niet als doel. URLAND gelooft in live art in digital times.

Selectie Nederlands Theaterfestival 2018
“Slim, humoristisch, verrassend en gemaakt met een aanstekelijke energie waar het genot vanaf spat.”
- De Nederlandse Toneeljury

IN DE PERS

"Urland neutraliseert cynisme over theater." - NRC ★★★★

"Ur is een ode aan de verbeelding en de kunst, het theater in het bijzonder." de Volkskrant ★★★★

"Ur zit vol tegenstellingen, waar Urland intelligent mee speelt." Theaterkrant ★★★

"Urland neutraliseert cynisme over theater" NRC

"Urland benadert het theater als een relikwie, dat steeds opnieuw ontdekt dient te worden" Het Parool

"Ur is absurd, grappig, aangenaam onvoorspelbaar en ademt vooral liefde voor de magie van theater uit."  SCENES 

"Ur is een belangrijke voorstelling, denk ik." De Groene Amsterdamer

Duur: 90 minuten

CREDITS
Van en met: Ludwig Bindervoet, Thomas Dudkiewicz, Marijn Alexander de Jong, Jimi Zoet | Techniek: André Goos, Jorg Schellekens (Denzo Theatertechniek) | Kostuumadvies: Erik Bosman, Karin van der Leeuw | Productie: Sarah Steeman, Yvonne Guis | Grafisch ontwerp: Ruben Verkuylen | Publiciteit: Esra J. Merkel | Zakelijke leiding: Jens Besse | Met dank aan: Kostuumatelier Theater Rotterdam, Florian Hellwig, Elsemarijn Bruijs (3Dscans) | In coproductie met: Theater Rotterdam | Mede mogelijk gemaakt door: Fonds Podiumkunsten, Gemeente Rotterdam