programma

17, 18.02

Wunderbaum & De Warme Winkel | Privacy

Wunderbaum & De Warme Winkel | Privacy

20u30

LANGUAGE NO PROBLEM | met boventiteling

Acteurs Wine Dierickx (Wunderbaum) en Ward Weemhoff (De Warme Winkel) gaan op zoek naar de grenzen aan onze privacy. Want terwijl in tijden van sociale media werkelijk alles wordt gepost, geliked and geshared, vervagen onze normen van wat privé en wat echt is.

De twee acteurs, in werkelijkheid ook een koppel, geven zich helemaal bloot in dit onderzoek naar privacy en echtheid in het theater. Schipperend tussen fictie en werkelijkheid, tussen de re-enactments van iconische kunstwerken en hun private leven, evoceren ze de tijd waarin het intieme nog iets mysterieus had/ erotisch kon zijn.

concept, tekst en spel Ward Weemhoff & Wine Dierickx | dramaturgie en teksten Joachim Robbrecht | geluidsontwerp SM Snider | scenograaf Theun Mosk | eindregie Marien Jongwaard | techniek en 1e inspeciënt Saskia de Vries | technisch coördinator HP Hulscher | visuals Thomas van Krugten, Theun Mosk | met dank aan Florian Hellwig, Anna Schaap | productie Hebbel Am Ufer, De Warme Winkel, Wunderbaum | coproductie Holland Festival, BIT Teatergarasjen | met de steun van Ammodo, Haupstadtkulturfonds, Toneelgroep Amsterdam

“Plat, gênant en hilarisch is het, soms allemaal tegelijk. Maar of het de werkelijkheid is, dat blijft door de slim gekozen vorm in het midden. Uiteindelijk bepalen we zelf welke facade we optrekken, lijkt Privacy te willen zeggen.” Het Parool

“(…)een hilarisch spel, waarin oprechtheid en façade, intimiteit en vervreemding, om voorrang strijden.” Trouw

“De acteurs dagen zichzelf en het publiek uit hun barrières te doorbreken en hun opvatting over wat privé en wat publiek is te herzien” Etcetera


 

PRIVACY XL!

Monty presenteert een gratis privacyfest rond de voorstelling!

Programma:

vrijdag 17 februari: 

19u30: talk door Dries Depoorter

Dries Depoorter deelt, combineert en experimenteert met privégegevens die hij vindt op het internet. In zijn werk kaart hij thema’s aan als online identiteit, big data, het versleutelen van gegevens en het beschermen van onze online privacy. Depoorter heeft een achtergrond in electronica en studeerde mediakunst in het Kask in Gent. Momenteel leeft de Mediakunstenaar in de Nederlandse hoofdstad voor een residentie van de stad zelf.

Talk:
In de lezing bespreekt Dries Depoorter een selectie van projecten die met privacy te maken heeft.
Deze privacy projecten waren vooral experimenten waarin hij een deeltje privé gegevens weggeeft, pas later maakte Depoorter ook werk rond privacy in het algemeen.
Depoorter raakte daardoor in een hoop problemen waarin hij je deze avond alle details zal vertellen

20u30: voorstelling


 

zaterdag 18 februari:

14u30- 17u00: PrivacyCafé door Privacy Training Center

Privacy Training Center geeft workshops en trainingen over privacy en gegevensbescherming. In hun PrivacyCafés leer je hoe je jezelf online beschermt tegen opdringerige reclame, digitale criminelen en zelfs tegen je eigen overheid die jou bespioneert.

17u00: talk door Ronald Prins
Ronald Prins heeft in 1999 Fox-IT opgericht samen met zijn compagnon Menno van der Marel. Fox-IT vervult met zijn 200 medewerkers een cruciale rol voor de Cybersecurity van Nederland. Ze ontwikkelen de apparatuur voor de bescherming van de Nederlandse Staatsgeheimen, onderzoeken via digitale weg integriteits- en fraudedelicten en ondersteunen overheid en bedrijfsleven bij het veilig houden van hun digitale omgeving. Fox-IT is regelmatig prominent in het nieuws om uitleg en verdieping te geven bij digitale veiligheidsvraagstukken. Ook heeft Fox-IT heeft een belangrijke een rol gespeeld in diverse onderzoeken naar datalekken.

Voor de oprichting van Fox-IT werkte Ronald als wetenschappelijk onderzoeker bij het Nederlands Forensisch Instituut. Hij was een van de eerste medewerkers van de afdeling digitale technologie en had als rol het doorbreken van cryptografische beveiligingen waar de politie in hun onderzoeken tegenaan liep.

Titel talk: Privacy, Terrorisme, Spionnen en de Overheid

Voor velen lijkt het een duidelijke tegenstelling: Als we meer veiligheid willen, moeten we iets van onze privacy opgeven. Maar is dat echt zo? De ‘klokkenluider’ Edward Snowden heeft laten zien wat de VS met hun massa surveillance programma’s allemaal heeft opgeslagen over ons. En hebben ze daarmee één aanslag voorkomen? Ronald Prins zal betogen dat het allemaal niet zo zwart – wit is. Hoe effectief zijn veiligheidsdiensten nou daadwerkelijk en zijn ze werkelijk geïnteresseerd in onze snapchats?

17u45: talk door Rob Heyman
Rob Heyman is een doctoraatstudent bij de User Empowerment eenheid van het IBBT onderzoeksdepartement Digital Society. Zijn doctoraatsthesis gaat over de mate en manier waarop gebruikers van sociale media (dis)empowered worden om hun privacy te beschermen. Dit onderzoek kadert in het vierjarig EMSOC-project (User Empowerment in a Social Media Culture) waarin sociale media en gebruikersempowerment in Vlaanderen wordt onderzocht.

talk: Privacy en personalisatie op sociale media en internet

Is het iets om van wakker te liggen personalisatie? Bedrijven gebruiken persoonsgegevens om reclame en hun diensten te personaliseren, dus minder saaie of onaangepaste inhoud en meer relevante informatie. Personalisatie werkt op verschillende niveaus, Rob legt uit hoe het werkt en waar het uitdagend wordt voor privacy en autonomie

18u30: talk door prof. Paul De Hert
Paul De Hert doceert onder meer Strafrecht en Internationaal en Europees Strafrecht aan de VUB. Zijn onderzoek situeert zich vooral op de domeinen privacy en technologie, mensenrechten en strafrecht. Professor De Herdt is ook organisator van Computers, Privacy & Data Protection (CPDP), de grootste digitale conferentie over digitale veiligheid. Hij is één van de oprichters van Privacy Salon.

talk: Handleiding voor de bezorgde privacy burger

Het gaat heel slecht met privacy, hoewel ook kan volgehouden worden dan het heel goed gaat met privacy. Alleen is dat laatste niet echt aantrekkelijk nieuws en daarom horen we het zelden. Hoe moet het nu verder? Er zijn problemen met honger, met het klimaat, met gender, met geweld, en ja, ook met de privacy. Hoe prioriteiten bepalen? Welke aandacht en strategie gebruiken? Privacy is een speelse positie én verwachting, geen bron van constante aandacht, maar een onderdeel van een pakket dingen die we belangrijk vinden. Privacy is fun en freaks zoals ik krijgen er eigenlijk nooit genoeg van. Zet uw Google Glass op en kom luisteren. Dan weet u ook waarom het Antwerps low emission plan bijzonder slecht is uitgedacht.

19:30: maaltijd

20:30: voorstelling Privacy van Wunderbaum & De Warme Winkel

 

 

 

 

 

 

  • 17.02.17

    -  20u30
  • 18.02.17

    -  20u30