(c) Stef Lernous

Abattoir Fermé | Hamlet

Data:
vrijdag 27 okt 2017 - 20:30 Bestel Tickets
zaterdag 28 okt 2017 - 20:30 Bestel Tickets


Locatie: Grote Zaal

Zoveel jaar later.
Ergens in een grootstad
heeft de schizofrene prins van Denemarken,
nu een pak ouder,
zich teruggetrokken
in een claustrofobisch appartement
waar de buitenwereld inbeukt op zijn kamer
en Polonius, Gertrude en Ophelia hem
vanuit het dodenrijk toespreken.
Op zoek naar stille contemplatie, tevergeefs.

Na het succesvolle Alice (2015) gaat Abattoir Fermé opnieuw met een klassieker aan de haal. Stef Lernous herschrijft een Hamlet ‘na de feiten’: alle kwaad is geschied, trauma’s en geesten hebben vrij spel. Abattoir Fermé’s Hamlet wordt een gitzwarte en visueel prikkelende val door het brein van het meest getroebleerde personage uit de theatergeschiedenis, helemaal de dieperik in.

Regisseur Stef Lernous: “Het pand waarin ik tijdelijk verblijf is een onheilspellend flatgebouw dat flink in overtreding is met alle mogelijke brand- en gezondheidsvoorschriften. In het trappenhuis durf ik de leuning niet vast te nemen en geregeld zit er bloed op de treden. Door deurspleten sijpelen onbestemde geuren, sommige buren vertonen psychotisch gedrag en elke nacht vinden er ruzies en geweldplegingen plaats. Ik stel me voor dat het hart van Hamlet even existentieel-donker en eenzaam is als deze plek die ik gretig documenteer. Foto’s en schetsen van de bewoners, architecturale plannen, en tientallen geluidsopnames van nachtelijke ruzies: zij vormen samen mijn moodboard voor deze duistere Hamlet.”

De beeldtaal van Abattoir Fermé is hypervisueel, met een filmische inslag en veel theatrale fantasie. Het gezelschap wisselt tekstloze theaterproducties af met muziektheater, tekstcreaties, dans, opera enzovoort. Soms kriebelt het zelfs richting televisie, tentoonstelling, kortfilm of concert. Het gezelschap ensceneert zowel eigen teksten als bewerkingen van wereldrepertoire (Shakespeare, Maeterlinck, Kafka, de Ghelderode, Bukowski, Euripides, Lewis Carroll,...).

tekst en regie Stef Lernous, vrij naar Shakespeare | spel Stefaan Degand, Kirsten Pieters, Chiel van Berkel, Tine Van den Wyngaert, Naomi Velissariou | decor- en lichtontwerp Stef Lernous en Sven Van Kuijk | techniek: Sven Van Kuijk, Thomas Vermaercke | productieleiding Laura Delaere | productie Abattoir Fermé in coproductie met NONA | met steun van de Vlaamse Gemeenschap

Meer info: www.abattoirferme.be