© Micael Yallop

Dood Paard | Victor of de kinderen aan de macht | Belgische première

Data:
zaterdag 18 nov 2017 - 20:30 Bestel Tickets


Locatie: Grote Zaal

Dood Paard speelt Victor of de kinderen aan de macht, een briljant maar zelden gespeeld vaudevillestuk, dat Roger Vitrac schreef in 1928.

Op zijn negende verjaardag beslist Victor om niet langer het voorbeeldige kind te zijn. Hij trekt het vloerkleed onder de tafel vandaan, zaagt de poten van de stoelen af en speelt met zijn zesjarige vriendinnetje vol hilariteit het overspel tussen zijn vader en haar moeder na.

De volwassenen verstijven van schaamte en ongemak. Manipulerend en provocerend ontmaskert Victor gedurende het stuk de kleinburgerlijkheid, het bedrog en het gehuichel van de ouders. De façade valt in stukken en de volwassenen proberen vertwijfeld de scherven bij elkaar te zoeken maar bij iedere stap valt hun leven verder uit elkaar.

Op het einde van Victors verjaardag ligt het overspel op straat, is er geen weg terug, is het zesjarige vriendinnetje van huis weggelopen en heeft haar vader zich opgehangen. Victor besluit te sterven. De kinderen zullen niet, zoals afgesproken, binnen de lijntjes kleuren. Ze schieten de volwassenen recht in hun kruis!

Er zijn geen kinderen meer, er zijn nooit kinderen geweest.

met Gillis Biesheuvel, Kevin Klein, Janneke Remmers, Manja Topper, Louis van der Waal, Linda Zijl | tekst Roger Vitrac