© Karin Jonkers
© Kerstin Behrendtklein

Wunderbaum | Superleuk, maar voortaan zonder mij | Belgische première | op locatie

Data:
maandag 13 nov 2017 - 20:30 Bestel Tickets
dinsdag 14 nov 2017 - 20:30 Bestel Tickets
woensdag 15 nov 2017 - 20:30 Wachtlijst
donderdag 16 nov 2017 - 20:30 Bestel Tickets
vrijdag 17 nov 2017 - 20:30 Bestel Tickets


Locatie: Locatie

Een voorstelling op locatie over onze hang naar totale ontspanning en de onbereikbaarheid daarvan.

Met Superleuk, maar voortaan zonder mij publiceerde de Amerikaanse auteur David Foster Wallace tussen 1995 en 1997 zijn journalistieke ervaringen tijdens een zevendaagse cruise in de Caraïben op de ‘MS Nadir’.

Voor Wunderbaum vormde dit essay over onze zelfvernietigende prestatie- en amusementscultuur het uitgangspunt voor een grootschalige gelijknamige locatievoorstelling. 

De Wunderbaum acteurs voegen aan dit materiaal hun eigen ervaringen  als Cruise entertainers toe. Speciaal voor deze voorstelling ging Wunderbaum een week lang aan boord  van het mega cruise schip AIDA PRIMA. Op dit schip, dat iedere donderdag aanmeert in Rotterdam, verzorgde de acteursgroep een keihard cabaret programma.

In de pers

“Subliem theater” ★★★★ Trouw
“Slimme en fascinerende voorstelling” ★★★★ de Volkskrant
“poëtische beelden” ★★★★ Theaterkrant
“Sterke muziek… snoeiharde erupties van geluid” ★★★★ de Volkskrant

 

Wunderbaum en Theater Rotterdam
Wunderbaum behoort tot de vaste kern van het makers ensemble van Theater Rotterdam, het nieuwe stadstheater van Rotterdam. Theater Rotterdam is een stadsgezelschap, huis en talentontwikkelingsplek voor stedelijk, grensverleggend en veelvormig theater. Theater Rotterdam wordt gevormd door Ro Theater, Rotterdamse Schouwburg, Productiehuis Rotterdam en Wunderbaum. 

van en met Walter Bart, Wine Dierickx, Matijs Jansen, Maartje Remmers | vormgeving en licht Maarten van Otterdijk | muziek Jens Bouttery | video ontwerp Arjen Klerkx | fotografie en film Jan Dirk van der Burg | vertaling Iannis Goerlandt