© Guy Kokken

Lazarus | De wereld redden

Data:
woensdag 24 okt 2018 - 20:30 Bestel Tickets
donderdag 25 okt 2018 - 20:30 Wachtlijst


Locatie: Grote Zaal

De broers Pieter en Johannes Genard staan voor de eerste keer samen op de scène. Beiden performer van beroep, de ene acteur, de andere muzikant. Samen met de jonge actrice Martha Canga Antonio maakten ze De wereld redden, een concert en een theatraal gedicht.

Er is een gedeeld verleden en een verhaal dat hen bindt: dat van een oudere broer, al jaren dood gewaand tot plots het tegendeel blijkt. Of toch niet? In een zoektocht naar een verklaring banen ze zich een weg door een kluwen van waarheid en verzinsel.

Een verhaal over grote ambities en pietluttige twijfels, over de noodzaak van kunst, over de gekmakende logica van MC Escher, over Brussel en over een soort van zelfmoord.

Wat als een whodunit begint, blijkt na een tijdje over de fundamentele vraag naar de zin van het bestaan te gaan en dus naar die van de voortplanting. Biologie of fantasie? En zijn ze wel van elkaar te scheiden? Vooral als je bedenkt dat het net onze verbeelding is, die ons zo uitzonderlijk succesvol heeft gemaakt als soort. Nu ja, succesvol…

De Wereld Redden is een stuk dat heel trouw is aan zichzelf en tegelijk de ­absurde humor niet vreest. Dit is echt knap theater.” 

– Het Nieuwsblad 

EXTRA
Pieter Genard staat als jaren met LAZARUS op het podium, broer Johannes is de frontman van School is Cool. Eindelijk is er een samenwerking: “Ik wou al lang iets samen doen met Johannes. Als ik hem zie optreden, ben ik altijd jaloers.” Martha Canga Antonio zag Pieter in de film Black spelen. Het  is haar theaterdebuut. Dat er een fadozangeres in haar zit, is een pluspunt.

CREDITS
Van en met: Pieter Genard, Johannes Genard en Martha Canga Antonio | Productie: ARSENAAL/LAZARUS.

Duur: 90 minuten