OPEN CALL SCHRIJVERSGEVANG #10

Kultuurfaktorij Monty organiseert in september 2017 de tiende editie van HET SCHRIJVERSGEVANG. Drie theaterschrijftalenten worden op maandag 4 september opgesloten in de Monty, op vrijdagavond dragen zij hun tekst over aan het theatergezelschap die het stuk op zondag 10 september op de planken zet.

Voor dit tweede lustrum slaan we de handen ineen met het Vlaams-Nederlands Huis deBuren.
Wil jij dit najaar opgesloten zitten in Het Schrijversgevang en een nieuwe theatertekst schrijven? Overtuig ons dan met je beste theatertekst tot nog toe!

Wat vragen wij?

- Lever uiterlijk vrijdag 31 maart om 12:00 via een mail naar schrijversgevang@monty.be een zelfgeschreven, Nederlandstalige theatertekst in. Dit hoeft geen nieuwe tekst te zijn, het mag een stuk zijn dat al gespeeld is. De lengte is vrij. Er is geen leeftijdsgrens. Vrijdag 14 april hoor je of je bij de beste tien bent.
- Als je meedoet aan deze wedstrijd, verwachten we dat je 4-10 september vrijhoudt in je agenda.

Wat bieden wij?
- De tien beste deelnemers krijgen persoonlijke feedback van een redacteur en worden uitgenodigd voor een theaterschrijfworkshop in mei bij deBuren.
- Drie uitverkorenen mogen deelnemen aan het Schrijversgevang en krijgen persoonlijke begeleiding door een ervaren theaterschrijver.
- De vrucht van hun arbeid wordt opgevoerd op zondag 10 september in Kultuurfaktorij Monty.
- Naast ‘kost en inwoon’ ontvangen de schrijvers een redelijke financiële vergoeding.