Anne Declercq | Monty

montignards#4

Anne Declercq

 – spelende maker

“Ik ben een maker. Maar eentje die ook graag speelt.”

“De samenwerking met de andere Montignards zie ik als een kruisbestuiving van acht maanden. Het enige wat we hebben is elkaar, en dat is heel veel. Het collectieve idee vind ik leuk. Een bondgenootschap van mensen die even intensief met hun vak bezig.” 

anne.jpg

“Met een concreet plan begin ik er niet aan. Ik wil net proberen om mee te gaan met de energieën en het onvoorspelbare. Ik ben iemand die erg twijfelt. Doordat we om de drie weken iets moeten tonen, zal ik een beslissing moeten nemen zonder achterom te kijken. Zonder in mijn achterhoofd nog met andere pistes te zitten die ik zou kunnen bewandelen.”

“Persoonlijk wil ik onder andere het ‘tekstloze’ onderzoeken. Hoe communiceer je door een beeld te maken op scène, door lichaamstaal, door sfeer? Dat je daarmee een volledig verhaal kunt vertellen, vind ik fascinerend.“

“Voor mij gaat het Montignards project niet over slagen of falen. Het is sowieso een leerschool. Het kan alleen falen als ik de uitdaging niet aanga. Dat heb ik mijzelf ook opgelegd: blijven durven en niet op veilig spelen.”