Boris Kip | Monty

montignards#4

Boris Kip

– Regisseur

“’Wat is het dier in ons? En wat is de strijd tussen dat dier en de mens in ons?’ Voor mij zijn dat belangrijke vragen. In de traditionele Japanse cultuur zijn kunst en natuur geen tegenpolen. Dat trekt mij aan. Denk bijvoorbeeld aan filmpjes van vogels die spullen verzamelen en op kleur leggen. Of koffervisjes die prachtige patronen maken in het oceaanzand. Natuur maakt wel kunst.”

boris.jpg

“Het Montignards-project geeft me ruimte om te onderzoeken. Ik wil ondervinden hoe mijn interpretatie verschilt met die van een publiek. Doordat we in het diepe worden gegooid, moet ik op mijn intuïtie vertrouwen. Wat me op dat ogenblik fascineert, ga ik dus meteen gebruiken. En drie weken nadien is er dan al een voorstelling. Ik hoop dat ik in die korte tijd mijn fascinaties kan uitpluizen. En verwerken tot kleine, affe werkjes.”

“Het collectieve daagt me uit. Ik ben benieuwd hoe de andere Montignards dingen ontwikkelen. Zelf ben ik erg beeldend. Ik teken ideeën die ik heb uit. Misschien kan dat het uitgangspunt worden van een voorstelling?”

“Montignards zal voor mij geslaagd zijn als ik mijn niche beter heb bepaald. Dat ik beter weet wat en hoe ik wil maken. Specifieker.”