Matthias Hellemans | Monty

montignards#4

Matthias Hellemans

– constructeur van ideeën

“Meestal gaat het zo: ik ga naar de bibliotheek, daar kan je 20 boeken uitlenen, dus dan leen ik 20 boeken. Ik lees van alles. Dan begin ik te schrijven. Of ik hang rond in koffiebars of de supermarkt om de gesprekken van mensen te horen. En die schrijf ik dan op.”

matthias.jpg

Muizen eten niet van kaas, wist je dat? Die moeten chocolade hebben. Dat is zoet, lekker. En dan ‘KLETS. Val dicht’. Zo zie ik humor in het theater. Ik bewonder commedia dell'arte of Dario Fo. Om met een lach toch maatschappijkritisch te zijn. Zoals een muizenvalletje.”

“De meeste goesting heb ik om eraan te beginnen. En dat we het onmogelijke mogelijk maken: met mensen die elkaar niet kennen, toch een groepsvisie ontwikkelen en daarmee naar buiten komen. Als een soort gezamenlijk lichaam. De groep, als lichaam.” “De tijdsdruk vind ik een voordeel. Mijn onzekerheid wordt zo gedwongen een keuze te maken. Dit leert mij hopelijk om meer op mijn buikgevoel te vertrouwen.”

“Wanneer de Montignards geslaagd zullen zijn? Als er staande ovaties zijn. (lacht) Nee, als we na acht maanden tijd een soort visie op de realiteit kunnen weergeven. En ook gewoon dat de mensen zich geamuseerd hebben.”