Maxime Dreesen | Monty

montignards#4

Maxime Dreesen

- Pierrot & Koorddanseres

“Het gevoel dat ik leef en er dingen niet in orde zijn, is vaak mijn vertrekpunt. Die heftige emoties gebruik ik om te creëren. Bijna semi-autobiografisch. Ik definieer mezelf als non-binair en dat komt in mijn personages terug.”

maxima.jpg

“Tijdens mijn opleiding hing ik mezelf vier jaar een strop rond de nek om de beste en eerlijkste voorstellingen te maken. Dat wil ik nog steeds, maar nu zonder strop en met duurzaamheid voor mezelf en het werk. Plezier gaat niet ten koste van inhoud.”

“Volgens mij is leven leren omgaan met lijden. Manieren vinden om daar lucht en schoonheid in te zien. Als je met kinderlijke speelsheid kijkt naar een thema zoals het falen van seks, krijgt falen plots een andere betekenis. Dan wordt iets om van te vluchten net een verrijking.”

“De vijf andere Montignards zijn vriendinnen, gesprekspartners, maar ook uitdagers. Wat ikzelf ervaar link ik steeds aan met wie ik samenwerk. Dan kijk ik wat botst en wat samenvalt. Ik zie het als mengpaneel waar we zoeken naar harmonie of kakofonie.”

“De Montignards is voor mij nooit geslaagd en nooit gefaald. Als ik me acht maanden Dory uit Finding Nemo kan voelen, ben ik blij.”