Hanne Timmermans | Monty

montignards#5

hanne timmermans

– speler

Ben ik een kunstenaar, natuurlijk … wie niet? Ik speel héél graag. Ik schijf alles van me af. Ik maak foto’s van alles wat er rondom mij gebeurt, zo leg ik meerdere levens vast. Theater maakte ik al altijd, daar wil ik mijn beroep van maken. Ik regisseer, bedenk videoclips en dans in mijn living.

Cinema is een thuis, al moet ik mezelf niet beter voordoen dan ik ben. Ik ben zeker een echte romcom-sucker, die met de befaamde pot Ben & Jerry’s in haar zetel ploft. Een warm bad, ijs, liters wijn en mogelijks tranen voor een ander zijn drama.

Ik haal de grootste inspiratie uit mijn eigen leven, uit wat ik voel en zie. Als ik bij een bepaald onderwerp veel voel, dan weet ik wat me te doen staat. Ik werk graag autobiografisch met een fictieve toets. Ik heb ruimte nodig om te mislukken en te proberen, maar vooral om beter te worden. ‘Alles kan’ is mijn motto. Ik wil niet meer op veilig spelen, ik wil geloven in ideeën, de kracht van die uit te werken. Alles wat onmogelijk lijkt, vind ik aantrekkelijk.

Van de Montignards verwacht ik ambitie, emoties, blokkades en dan weer lef. Samen met mijn collega’s wil ik er elke drie weken staan, pandemie of niet. Op straat, op een dak, al wandelend, achter een winkelvitrine, 24 uur aan een stuk of voor 10 man per uur, wat dan ook!

Naar het samenwerken kijk ik het meest uit. Gedaan met alleen zijn. Ik wil samen interesses delen en alles onderzoeken wat in ons lijf zit. Ik vraag me nu al af of het tegen dan een ellenboog of groepsknuffel zal zijn. Ik hoop op het laatste want ik ben een fysiek persoon. Ze zijn alvast gewaarschuwd.