Khalid Koujili El Yakoubi | Monty
montignards#5

khalid koujili el yakoubi

– regisseur en acteur

Ik heb een archief, een laboratorium en een prullenmand. Alles wat mij inspireert houd ik bij. Ik maak een muur met beelden, tekeningen, schilderijen, tekstfragmenten, quotes, …  met alles wat mij voedt. Het begint vaak bij een idee, een gevoel of een gebeurtenis. Vervolgens probeer ik dieper te graven. Mijn werkproces start met een consequent en gedreven onderzoek.

Het hier en nu neem ik altijd mee. Ik probeer persoonlijke, relevante en maatschappelijke bewogen voorstellingen te maken. Ik gebruik mijn verbeelding, maar ik sta in verbinding met de realiteit. Ik zoek naar frictie, maar laat tegelijk nuance en ambiguïteit toe. Ik zoek naar radicaliteit, maar ook naar poëzie. Ik probeer het onzichtbare zichtbaar te maken.

Mijn eigen positie en verantwoordelijkheden en die van anderen stel ik in vraag. Alles probeer ik vanuit verschillende perspectieven te bekijken. Het lijkt mij daarom enorm leerrijk om het komende half jaar een intensief traject te volgen met zeven andere jonge kunstenaars.

Elke drie weken een werkstuk presenteren zal mij uitdagen om te vertrouwen op mijn impulsen zonder een druk te voelen om tot een eindresultaat te komen. Als Montignard zal ik mezelf beter leren kennen, door te falen en opnieuw te proberen.

We gaan samen kunst maken,
we gaan hard werken, maar ook genieten,
we gaan elkaar inspireren en uitdagen,
we gaan moeten omgaan met tijdsdruk,
we gaan lief en leed met elkaar delen,
we gaan vallen om dan weer op te staan,
we gaan met elkaar in dialoog treden,
we gaan onze kennis delen,
we gaan leren van elkaar,

een avontuur met als deler de liefde voor het theater.