Nieuwe namen Afuk #7 | Monty

Monty strikte weer drie boeiende sprekers voor Salon Afuk. Uw maandelijkse afspraak met Arabische of Turkse boeken.

Te gast op maandagavond 18 december:

Nadia Dala
Nadia is een half-Vlaamse, half-Marokkaanse journaliste en auteur. Ze werkte voor De Morgen, De Standaard en stond mee aan de wieg van de VRT-cel diversiteit. Ze studeerde in zowel in Vlaanderen als in Tunis en Cairo en schreef verschillende romans. Het fascineert haar de schoonheid te vinden in de kleine, kwetsbare dingen,  misschien vandaar haar keuze voor het boek ‘Een handvol sterren’?

Mohamed Ikoubaân
Mohamed Ikoubaân, verhuisde op zesentwintigjarige leeftijd van Marokko naar Antwerpen. Na een korte carrière als juridisch consulent, engageerde hij zich in het verenigingsleven. Hij was een van de medeoprichters van Nomadisch kunstencentrum ‘Moussem’, waar hij momenteel ook directeur is.
Met als passie ‘het verwerven van kunst en kennis over de menselijke conditie’, lag hij aan de basis van verschillende artistieke projecten. Mohamed stelt het boek “Een verblindende afwezigheid van licht” voor. 

Warda El-Kaddouri
Warda El-Kaddouri is literatuurwetenschapper aan de Universiteit van Gent, waar ze aan een proefschrift over religie en identiteit in hedendaagse Duitse literatuur werkt. Ze schrijft columns voor MO* Magazine en De Morgen en is VN-jongerenvertegenwoordiger geweest. Volgens haar is zonder zelfkritiek vooruitgang onmogelijk.

Gratis
Literaire avond
Iedereen welkom om 20u30

Wat is Salon Afuk #7?

Nieuwsberichten