Salon Afuk: de achtste | Monty

Wie is er te gast?

Monty strikte weer vier boeiende sprekers voor Salon Afuk. Uw maandelijkse afspraak met Arabische of Turkse boeken.

Stellen een boek voor op maandagavond 29 januari:

Fatma Taspinar 
Fatma Taspinar is gerechtsjournaliste bij VRTNWS uit Mechelen. Ze studeerde criminologie aan de KUL en journalistiek aan de VLEKHO in Brussel. Haar motto is: ‘Everything will be allright in the end, if it’s not allright, it’s not the end.’

Jamila Channouf 
Jamila Channouf is bezielster van ‘Gentse Lente’ en ‘Djemaa el fna België’, een kleurrijk platform voor ondernemerschap, creativiteit en muziek. Met de slogan “Meer democratie, meer verdraagzaamheid en meer grootmoedigheid” kreeg Jamila in Gent duizenden mensen op de been. Tot slot is ze ook auteur van het boek ‘Sandwichkinderen’.

Omar Ba
Omar Ba is als activist, consultant en historicus actief rond thema’s als diversiteit en inclusie. Hij was tien jaar lang directeur van het Platform Afrikaanse Gemeenschappen en betrokken bij tal van organisaties, waaronder Nuff Said, Kif Kif, Arenbergschouwburg en het Afrikamuseum. Hij publiceerde meermaals over diversiteit en collectieve geschiedenis.

Zineb Bouzammour
Zineb Bouzammour maakte op jonge leeftijd, dankzij haar ouders, al kennis met politiek. Het was de gewoonte systemen in vraag te stellen: “Systemen zijn gemaakt om te breken en nieuwe te maken. Deze weer te breken en nieuwe te maken.” Tijdens haar eerste jaren als studente psychologie besloot ze activiste te worden. Ze had een mandaat als nationaal bestuurder bij de jong Socialisten, zat in het nationaal bestuur van ‘Movement X’. Momenteel werkt ze als psychologe bij een dokterspraktijk.  

  • Gratis
  • Literaire avond
  • Iedereen welkom om 20u30
Naast de gastsprekers, komen er ook vier acteurs. Om fragmenten voor te lezen uit de boeken.
Nieuwsberichten