Anouk Friedli over Alex Moons | Monty

3 ANTWOORDEN VAN Anouk Friedli, ex-Montignard en regisseur Alex Moons

Monty is een bijzondere plek omdat ik me er zo thuis voel. De informele sfeer – “hier zijn de sleutels, repeteer maar wanneer je wilt” – is uitzonderlijk. En, het is een van de mooiste zalen.

De tekst voor Alex Moons schreef ik na een afspraak in een zeer opgeruimd kantoor. Met enkel een nietjesmachine en een afgeprinte gezinsfoto van de bankmedewerkster. Ik vroeg me af hoe verlangen in grote structuren overleeft.

Mijn vertrekpunt was twee vrouwen, ’s nachts, in een lege kantoorgang. Ze projecteren allerlei eigenschappen op een nieuwe medewerker. De duistere, melancholische muziek van Murheen Murthama verklankt die onderstroom.  


 Alex Moons speelt
Vrijdag 20 en zaterdag 21 september


 

anouk-friedli-c-zefanja-anindjola-1030x515.jpg

Anouk Friedli studeerde in 2016 af aan het Ritcs als theaterregisseur. Hierna volgde ze de master schrijven en schreef de tekst Alex Moons onder begeleiding van Rob de Graaf. Bij het schrijven en maken vertrekt ze vaak vanuit een plek die haar fascineert. Een zwembad, een treinstation of in dit geval; een leeg kantoorgebouw. In het verleden werkte ze al op locatie (het Congresstation van Brussel, Jardin Maritime).

Voor deze voorstelling wil ze juist in de theaterzaal werken om te kunnen experimenteren met een ruimte die transformeert en beweegt. Anouk liep stage bij Christoph Marthaler en resideerde vorig jaar acht maanden in Monty als ‘Montignard’. Daarnaast is ze bezig aan een theatraal onderzoek naar God en de Wetenschap, organiseert ze multidisciplinaire diners en schrijft ze mee aan een film.

Nieuwsberichten