Lana Willems zal Monty leiden vanaf 2022 | Monty

Lana Willems zal Monty leiden vanaf 2022

lana-willems.jpg

In 2022 start Lana Willems als nieuwe directeur van Kultuurfaktorij Monty. Tijdens de transitieperiode in 2021 schrijft zij het beleidsplan voor de volgende subsidieperiode waarmee de artistieke koers van de komende jaren wordt bepaald. 

Na meer dan 35 jaar verlaten Denis Van Laeken en Ann Schoeters de Monty in december 2021: “De toekomst van Monty moet open en vrij zijn. Met Lana Willems begint het volgende hoofdstuk in het Monty-verhaal. We hebben er alle vertrouwen in dat de Raad van Bestuur de juiste keuze heeft gemaakt."

Lana Willems: “Alles wat niet automatisch aan de norm voldoet en aandacht, zorg en tijd nodig heeft, staat al jaren onder druk. Ook binnen de kunsten. Met Monty is het dat wat ik de kunstenaars wil geven: aandacht voor hun noden en vragen, zorg voor de condities waarin er gewerkt wordt en tijd om een voorstelling te laten rijpen, in een repetitiezaal en met een publiek. Met engagement voor de samenleving, de kunsten en de kunstenaars wil ik hier, samen met de Monty-ploeg, mijn schouders onder zetten.” 

Lana Willems (°1986) ademt podiumkunsten. Sinds haar studies Kunstwetenschappen navigeert ze zich met passie, aandacht en gevoeligheid doorheen het artistieke veld. Ze werkte als productieverantwoordelijke o.a. voor Het Theaterfestival en het Bronksfestival. Het afgelopen decennium maakte Willems bij het Kaaitheater deel uit van het artistieke team als programmamaker en projectcoördinator.

Na een lange, getrapte selectieprocedure besloot de Raad van Bestuur om haar het volle vertrouwen te geven. Pieter Slangen, sinds twee jaar werkzaam bij Monty als zakelijk medewerker, zal vanaf augustus 2021 de positie van zakelijke leider innemen. “Willems’ artistieke plan blijft zich concentreren op de speerpunten van Monty, toont maatschappelijk engagement en aandacht voor diversiteit. Met haar frisse en realistische aanpak, zal Lana Willems de Monty in goede banen weten te leiden. Als Raad van Bestuur hebben we resoluut gekozen voor verjonging.”

Nieuwsberichten