Love at first Sight #5 | Monty

Love at first Sight #5

Love at first Sight: een festival met werk van (nieuwe) artiesten op diverse plekken in hartje Antwerpen, kort na de zomer, en samengesteld door een tijdelijke alliantie van De Studio, Kultuurfaktorij Monty, d e t h e a t e r m a k e r, Troubleyn, Zuidpool, hetpaleis, kavka, wp Zimmer, deSingel en Toneelhuis.

Love at first Sight is geen ‘best of’, maar een reeks projecten die ons hart sneller doen slaan. Samen schilderen deze producties het klimaat waarin makers van hier en nu zich bewegen, en spannend, poëtisch en confronterend werk maken. Een bom verbeelding in Antwerpen, gespreid over twee septemberweekends. Elke dag vallen verschillende projecten te combineren.

timlienl.jpg
LIEN THYS & TIM BOGAERTS
Na de repetitie

We ontmoeten twee acteurs op scène, vurig aan het werk. Tijdens de repetitie dringt geleidelijk aan de realiteit van buiten de zaal binnen. Wanneer deze realiteit clasht met de geënsceneerde werkelijkheid kijken de acteurs elkaar aan met de vraag: wie spreekt er nu eigenlijk? 

Lien Thys en Tim Bogaerts balanceren op de scheidingslijn tussen het gerepeteerde en het werkelijke. In dit ambigue spel stellen ze zichzelf de vraag wat het betekent om nét wel, of nét niet te passen in de verbeelding van een ander.

17, 18 en 19 september 2020
→ info & tickets

schermafbeelding-2020-03-26-om-145936.png
HET SCHRIJVERSGEVANG OP SCÈNE #13
Annelore Smit, Paul Govaert, Koen Verheijden

Monty stelt drie theaterauteurs een bijzondere uitdaging voor: ze blijven een week lang binnen de muren van het theater. Op maandag worden ze opgesloten. Om zich vrij te kopen storten ze zich vijf dagen exclusief op het schrijven van een gloednieuwe theatertekst.  

Op vrijdag wordt de borgsom betaald en overhandigen ze het resultaat van een week schrijven aan drie theatergezelschappen. Een loting beslist wie welke tekst krijgt. Vanaf dan zijn hun teksten volledig in de handen van de acteurs. Een ruwe montage tonen zij zondagavond aan het publiek.  

20 september 2020
→ info & tickets

00herman-poster-vier-sterrenlr.jpg
HERMAN
★★★★☆ vier sterren

In de voorstelling ★★★★☆ vier sterren werpen Kenneth Roland Cardon, Lois Lumonga Brochez, Milan Daniel K. Vandierendonck en Sara Dolores Hue Lâm hun maskers af en ontbloten ze het mysterie van het ego. Deze vier eigenzinnige theatersterren, afgestudeerd met grote onderscheiding aan de acteeropleiding van het Conservatorium van Antwerpen, schenken hun toeschouwers een intieme inkijk in hun bijzondere bestaan. 

24, 25 en 26 september 2020
→ info & tickets

Love at first Sight gaat door van 17 tot en met 26 september 2020 op diverse locaties in Antwerpen. Het volledige programma vind je op loveatfirstsight.be

Nieuwsberichten