Nagesprek 12 januari | Monty

Optie C: handleiding voor de toekomst

Na afloop van de voorstelling Tenzij je een beter plan hebt  vind Optie C plaats: Een reizende denktank waarin Anoek Nuyens en Rebekka De Wit gastsprekers uitnodigen om op zoek te gaan naar een handleiding voor de toekomst.

Verschillende strategieën en acties worden in deze reizende denktank besproken. In iedere stad maken ze een nieuwe stap in hun zoektocht naar antwoorden: Hoe komen we voorbij de mens als maat der dingen? Kunnen we voorbij onze eigen belangen kijken en de aarde centraal zetten?

Deze insteek gebruiken Rebekka en Anoek als opstapje om een rechtszaak aan te spannen tegen de Belgische of Nederlandse overheid. Na de laatste voorstelling van Tenzij je een beter plan hebt zal deze worden opgestart.

“Onze rechtszaak tegen de overheid kómt er.”
– Anoek Nuyens  in Knack Focus

Volg de reizende denktank op de website van Optie C


Antwerpen: 12 januari

Anoek en Rebakka kozen ervoor om in gesprek te gaan met Thomas Goorden. Ze zullen spreken over compromis-politiek, Goordens strijd voor de bomen op de Charlottalei en de mogelijke rechtszaak die gestart gaat worden over de kap van de bomen.

“Het gaat over veel meer dan 54 kastanjebomen in Antwerpen”
- Thomas Goorden in DeMorgen -

Thomas Goorden is initiatiefnemer van de Burgerraad in Antwerpen, zaakvoerder bij LEF en mede-vertegenwoordiger van stRaten-generaal bij het Toekomstverbond.

Optie C is:

  • gratis
  • na de voorstelling op 12 januari
  • in de zaal van Monty

 

Tickets voorstelling bij Monty (nagesprek is gratis)

Nieuwsberichten