Nieuwe namen Afuk #6 | Monty

Monty strikte weer vier boeiende sprekers voor Salon Afuk. Uw maandelijkse afspraak met Arabische of Turkse boeken.

Te gast op maandagavond 20 november:

Rachida El Garani

Vlaamse filmregisseuse met Marokkaanse roots. Ze studeerde regie aan RITCS. Met haar eindwerk ‘Into Darkness’ in 2015 won ze de VAF Wildcard. Ook won ze dit jaar de Diwan Award, een prijs om Belgisch-Marokkaanse jongeren te inspireren, voor vrouw van het jaar.

Fauzaya Talhaoui

Belgische met Marokkaanse roots. Politiek actief met verschillende mandaten in het federaal parlement en gemeenteraadslid voor spa in de stad Antwerpen. Ze is onderzoekster en docent aan het instituut voor Marokkaanse en Mediterrane Studies aan de UA. Lezen is haar passie, hoe langer hoe meer Maghrebijnse literatuur. 

Nerkiz Sahin

Werkt als vertaler/tolk in de sociale sector. In de richting mode leerde ze tekenen, iets wat een groot deel van haar leven beheerst. In 2011 bracht ze haar eerste dichtbundel ‘Verder Kijken’ uit. In 2016 bracht ze nog een dichtbundel en een boek uit in Turkije. Enkele gedichten van haar zijn vertaald naar het Frans en Russisch. Volgens Nerkiz is het tonen van haar werk geen eindpunt: daar begint een nieuwe reis.

Mohammed El Khalfioui

Politicoloog en gezinswetenschapper van opleiding. Zijn werkgebied is vooral gericht op het integratiedebat, Marokkaanse cultuur, Noord-Afrika, Midden-Oosten, Onderwijs en Nationalisme. Hij is ook coördinator bij Kif Kif, een organisatie die strijdt voor gelijkheid en tegen racisme. Met als motto “leer, luister, leer” vertelt hij bij Afuk over het boek 'De Muqadimma'. 

Gratis
Literaire avond
Iedereen welkom

Wat is Salon Afuk 6?
derde foto: ©Sarah Wagemans

Nieuwsberichten