Nominatie Taalunie Toneelschrijfprijs voor Eric de Vroedt | Monty

Eric de Vroedt is weer een nominatie rijker met mightysociety10. Dit keer maakt hij kans op de Taalunie Toneelschrijfprijs voor het beste Nederlandstalig toneelstuk van het afgelopen seizoen.

Mightysociety10 is het laatste deel van de Vroedts ambitieuze theaterproject bestaande uit tien voorstellingen over brandend actuele kwesties. Dit meest persoonlijke deel uit de mightysociety-reeks werd al geselecteerd voor het Nederlands en het Vlaams Theater Festival en hoofdrolspeler Hein van der Heijden werd genomineerd voor de Louis d'Or (een Nederlandse prijs voor de meest indrukwekkende mannelijke theaterrol). Op 25 november wordt duidelijk of Eric de Vroedt ook de Taalunie Toneelschrijfprijs in ontvangst mag nemen.

De Taalunie Toneelschrijfprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een schrijver van een oorspronkelijk Nederlandstalig toneelstuk dat in het voorafgaande seizoen voor het eerst is opgevoerd. Met deze onderscheiding wil de Nederlandse Taalunie de Nederlandstalige toneelschrijfkunst en de opvoering van Nederlandstalig toneel stimuleren. Naast Eric de Vroedt zijn voor deze editie ook Bernard Dewulf (Een lolita), Sadettin Kirmiziyüz & Casper Vandeputte (Somedaymyprincewill.com) en het collectief BOG (BOG) genomineerd.  

Mightysociety10 is in Vlaanderen enkel nog te zien in Monty, op 18 en 19 november.

Nieuwsberichten