Voorjaarsprogramma Monty | Monty

I will never be fully prepared as to what is expected of me. I will not be going away. I will not run.

Tine Van Aerschot, I have no thoughts and this is one of them, 2006

Tine Van Aerschot schreef in 2006 haar theaterdebuut I have no thoughts and this is one of them. 17 jaar later is haar Ik heb geen illusies en dit is er één van één van de negen premières dit voorjaar in Monty. Samen met de andere artiesten in het seizoen getuigt ze van een noodzaak om niet weg te lopen, maar blijvend met een publiek te delen.

We zullen nooit volledig voorbereid zijn op wat er van ons verwacht wordt. We worden geconfronteerd met uiteenlopende stemmen, uitgenodigd tot nuance en aangemaand tot actie. De kunstenaars in het Monty-programma delen een engagement om te reflecteren en zich uit te spreken, over wereldgeschiedenissen en persoonlijke verhalen daarbinnen, over verhoudingen ten opzichte van elkaar en de zaken die ons omringen, over mogelijke toekomsten en de spiegel die de kunsten ons hierin kunnen voorhouden.

Sommige artiesten zoals Khalid Koujili El Yakoubi, Bibi van Lieshout en Yasmine Yahiatene zetten hun eerste stappen als maker. Anderen zoals Meg Stuart, Maatschappij Discordia en Dood Paard bewandelen die weg al meerdere decennia. Monty verbindt de betrokkenheid van verschillende generaties, bekende en nieuwe stemmen.

We nodigen je uit om het engagement mee aan te gaan, door te kijken, te luisteren en te delen. Om mee te duwen op de pijnpunten van vandaag en gisteren en met opgeheven hoofd naar de toekomst te kijken. Om niet weg te lopen.

Check HIER het Monty Programma Voorjaar 2023

Nieuwsberichten