Wat raad ik mijn klas aan? | Monty

Drie tips uit de avondprogrammatie voor leerlingen 3e graad secundair.

Overdag naar Monty? Klik hier.

4, 5 oktober 
Wunderbaum IK HEB SPIJT

Wunderbaum is een vaste waarde in de theaterwereld. Hun energieke voorstellingen sluiten goed aan bij de leef- en denkwereld van jongeren.
In deze voorstelling gaat Wunderbaum op zoek naar sporen van spijt. In Europa wordt de laatste jaren toenemend voor extremen op het politieke spectrum gekozen. Hoe komt dat? En hebben deze kiezers spijt van hun politieke keuze?  

meer lezen + foto's

25, 26 oktober
Marjolijn van Heemstra en Sadettin Kırmızıyüz Lawrence of Arabia

U denkt “die stoffige film!?”, wij zeggen “inzicht in een complexe materie!”. Marjolijn en Sadettin gebruiken het oude heldenepos en gesprekken met een boze, Saudische blogger als uitgangspunt om hedendaagse conflicten zoals bootvluchtelingen, milieuvervuiling of de Palestijnse kwestie te duiden.

De tijd van T.E. Lawrence is ook de tijd van het Sykes-Picot verdrag en het willekeurig trekken van liniaalrechte grenzen doorheen de ‘vruchtbare sikkel’. Het dubbelspel van Westerse koloniale mogendheden tijdens de Eerste Wereldoorlog biedt inzicht in de verhouding tussen de Westerse en Arabische wereld vandaag.

meer lezen

9 november
Agnès Mateus en Quim Tarrida Rebota rebota y en tu cara explota

Een Spaanstalige voorstelling (met ondertitels) over de positie van vrouwen.

Over het vrouwenlichaam als beloning in sprookjes of politieke huwelijken. Over hoe in Spanje wekelijks twee vrouwen worden vermoord door hun partner, zonder het nieuws te halen.  Over sterke vrouwen die achter sterke mannen staan. Over een mannelijke canon die zichzelf in stand houdt omdat vrouwen worden weggeschreven in wetenschap, kunst… Een aangrijpende, theatrale splinterbom die stof tot nadenken geeft voor klasgesprekken over thema’s zoals gendergelijkheid, quota of vergeten vrouwen in de geschiedenis.

meer lezen

Praktisch

  • Individuele leerlingen (-18): 6 euro of cultuurcheque
  • Groepen vanaf tien leerlingen (-18): 5 euro of cultuurcheque
  • Per 10 leerlingen, 1 gratis ticket voor een begeleider

>> info en reservatie: scholen@monty.be
>> 03 238 64 97

Nieuwsberichten