We Buildt This | Monty

Verborgen helden, zichtbare erkenning 

Op 29 en 30 maart 2024 verwelkomt Monty We Buildt This, een nomadisch kunstenfestival rond arbeidsmigratie en haar (onzichtbare) bijdrage aan de samenleving. Ter ere van alle arbeidsmigranten die de samenleving bouwen.

Verwacht een verrassende waaier van zowel theater, expo, muziek, debat als wandelingen. Van binnenuit bieden bekende en minder bekende kunstenaars een andere blik op het heden en verleden van migratie in Antwerpen en België.

Veel handen hebben veel werk verzet.  Vaak weinig zichtbaar. Dagelijks begeven we ons in een wereld die werd gebouwd en overeind gehouden door ontelbare uren onzichtbare arbeid. Dat zijn duizenden handen die de rekken vullen of de straten proper houden, maar dat heel vaak doen in de schaduw. Zonder waardering, zonder erkenning. Voor een veel te laag of zelfs géén inkomen.

"We tonen wat te lang verborgen bleef."

We Buildt This wordt een eerbetoon aan al die mensen die onzichtbaar mee de stad en de samenleving bouwen én gebouwd hebben. Het festival wil hun bijdrage voor het voetlicht brengen. We herinneren en vieren. We tonen wat te lang verborgen bleef.

Festivalprogramma

Het concrete festivalprogramma volgt binnenkort. Maar noteer alvast 29 en 30 maart 2024 in je agenda!

Dit seizoen passeert We Buildt This ook nog in Gent, Genk, Oostende en Brussel. Ontdek binnenkort hier het programma in de andere steden. Net als in Antwerpen vertrekt het festival ook daar vanuit de verhalen en geschiedenis van de eigen stad.

We Buildt This passeert op:

  • 24 → 26.11.23 in Gent — Victoria Deluxe & NTGent. Meer info
  • 26 → 28.01.24 in Genk — C-Mine
  • 03 → 04.02.24 in Oostende — De Grote Post, KAAP, Klein Verhaal & TAZ
  • 29 → 30.03.24 in Antwerpen — Monty & Arenberg
  • 21 → 26.05.24 in Brussel — Zinnema
Nieuwsberichten