Ondertussen in het café | Monty

Ondertussen in het café

expo – muziek – feest

April wordt atypisch. Geen theater, maar beeldende kunst en muziek zullen Monty deze maand kleuren. Terwijl we samen de handen uit de mouwen steken om op het podium van onze grote zaal een nieuwe vloer te leggen, toveren we ons café tijdelijk om tot exporuimte en muziekcafé. Zo verwelkomen we Yasmien Adam en Collectief Bief om hun werk te tonen. 's Avonds is het aan de muzikanten van Poppel en aan singer-songwriter Sara Ceulemans. De aprilmaand sluiten we af met PLANKGAS, een knaller van een feest.

Vrouwstuk

Yasmien Adam | Vrouwstuk | expo

vrijdag 17 april, 19:00 tot 22:00
zaterdag 18 april, 14:00 tot 19:00
zondag 19 april, 14:00 tot 19:00

Yasmien Adams nieuw werk is geïnspireerd op het Vrouw zijn. Daarvoor onderzocht ze eerst zichzelf: stukken die diep verborgen zaten en stuk leken maar door het tekenen toch heel werden. Door al die stukken samen kwam de vrouw die in haar woonde tot leven. Alsof ze voor het eerst door het doek zichzelf kon zien.

Sara Ceulemans

Sara Ceulemans | concert

zaterdag 18 april, 21:00

Sara Ceulemans werd helemaal verliefd op het maken van eigen nummers toen ze vorig jaar haar eindwerk volledig wijdde aan het maken van haar eerste album ‘Follow my moves’. Sindsdien is ze niet meer weg te slaan van haar ukulele, gitaar en piano en heeft ze al menig huiskamers doen smelten. 

Collectief Bief

Collectief Bief | expo

vrijdag 24 april, 19:00 tot 22:00
zaterdag 25 april, 14:00 tot 19:00
zondag 26 april, 14:00 tot 19:00

Dit collectief verenigt alles wat jong, grafisch en Kempisch is. Maak kennis met Nanoe Carremans, Ella Goris, Ruth Govaerts, Joachim Sneyers, Jonas Sysmans, Hanna Van Dun en Tijs Van Nieuwenhuysen, zij exposeren een heel weekend lang hun grafisch werk. 

Poppel

Poppel | concert

zaterdag 25 april, 21:00

Poppel maakt lo-fi dreampop, shoegaze en jangle pop - kortweg "janglegaze", zoals ze het zelf noemen. Poppel speelt in een typische opstelling voor het genre: twee gitaren, drums, bas en zang. Voor hun album MAKE SENSE (2019) kropen ze de studio in met Bert Vliegen, gekend van Sophia en Teen Creeps.

Plankgas

PLANKGAS | feest

donderdag 30 april, 21:00

De aprilmaand sluiten we af met een knaller van formaat. We geven plankgas tot in de vroege uurtjes en vieren ons nieuw podium. Voor de houten kop de dag nadien is Monty niet verantwoordelijk...

De line-up maken we binnenkort bekend.