0090 - Already Played Tomorrow | Monty

Already Played Tomorrow | 0090

vrijdag 16 februari 2007, 20:30

De derde editie van Kunstenfestival 0090 presenteert werk van hedendaagse kunstenaars met een link naar Turkije. Tijdens het festival van 7 tot 17 februari 2007 kan u op verschillende locaties in Antwerpen, kennis maken met relevante vernieuwing, avontuur en ontdekking op het vlak van beeldende kunst, theater, dans, film en muziek.

0090 is een zoektocht naar het sentiment tussen kunst en cultuur, oost en west, tussen beeld, geluid, beweging en tekst.

In Monty, Zuiderpershuis, Toneelhuis en MuHKa_media en De Singel.

www.0090.be

 

Already Played Tomorrow is geen voorstelling, maar een project rond een voorstelling die niet bestaat, nooit bestaan heeft en ook nooit zal bestaan. Op de scène, een verteller die de dansvoorstelling verwoordt. Zo ontstaat die natuurlijk wel, maar enkel in ons hoofd. De focus ligt op de bewegingen van het vertellen, er ontstaat een theatraliteit tussen ritme en toon.

De Spaanse choreograaf Carlos Pez creëerde deze danssolo, die in verschillende landen door een andere performer werd opgevoerd. Zo kreeg de oorspronkelijke solo intussen een hele reeks ‘nationale’ versies. Voor de Turkse versie werkte Carlos Pez samen met 0090.