3de partij | interculturele ontmoeting | Monty

3dePartij: interculturele ontmoetingen

dinsdag 15 december 2009, 20:30
dinsdag 9 februari 2010, 20:30
donderdag 10 juni 2010, 20:30
dinsdag 15 maart 2011, 20:30
dinsdag 10 mei 2011, 20:30

3dePartij ondersteunt projecten uit de vredesbeweging in Israël en Palestina en geeft in het bijzonder een stem aan vredesactivisten van beide partijen die met elkaar in dialoog zijn. 3dePartij wil een nieuw perspectief op het conflict bieden, onder meer door regelmatig vredesactivisten uit het Midden-Oosten uit te nodigen om hun initatieven in Antwerpen toe te lichten in scholen en verenigingen. Toneelhuis en Monty ondersteunen dit initiatief en organiseren gratis publieke ontmoetingen en debatten in hun zalen. Na een geslaagde opstart vorig seizoen, zet dit initiatief zich ook dit en volgend seizoen verder. Meer achtergrondinformatie, persartikels en updates leest u op 3rdparty.canalblog.com.

Rabbis for Human Rights
10 januari, Toneelhuis, 20u

De vereniging Rabbis for Human Rights (RHR) komt vanuit een zionistische en Joods-religieuze traditie op voor de mensenrechten. De organisatie werd in 1988 opgericht en bestaat uit rabbijnen en studenten van verschillende overtuigingen (orthodoxe, gereformeerde, conservatieve…). RHR strijdt vanuit Israël tegen de onderdrukking en voor de gelijkwaardige behandeling van Palestijnen, armen, vrouwen en minderheden.
http://www.rhr.org.il

 

Peres Center for Peace
15 maart, Monty, 20u30

Het Peres Center for Peace is een onafhankelijke organisatie die in 1996 werd opgericht door Nobelprijswinnaar en Israëlisch president Shimon Peres. Centraal staan sociaal-economische, culturele, zakelijke en educatieve samenwerkingsverbanden. Door directe dialoog en interactie werkt het Peres Center for Peace lokaal, nationaal en internationaal concrete projecten uit met en voor de verschillende bevolkingsgroepen in het Midden-Oosten. 
www.peres-center.org

delegatie nog te bepalen
10 mei in Monty, 20u30