Afstudeerfestival Conservatorium Drama '23 | Monty

Afstudeerfestival Conservatorium Drama

vrijdag 9 juni 2023, 19:00
zaterdag 10 juni 2023, 15:00
zondag 11 juni 2023, 15:00

Voor ze op zoek gaan naar een “echte” job, organiseren de masterstudenten Drama en Het Koninklijk Conservatorium Antwerpen tussen 15 mei en 11 juni hun jaarlijks Masterfestival Drama. Dit afstudeerfestival is een unieke kans om kennis te maken met het talent en de artistieke persoonlijkheden van de 24 studenten die straks afstuderen als masters in Drama.  

Het Masterfestival Drama biedt een gevarieerd programma met maar liefst 22 voorstellingen en concerten die allemaal twee keer worden opgevoerd. De voorstellingen worden verspreid over vijf speelplekken in Antwerpen: DE SINGEL, Kambala, c o r s o, Monty en de houten chalet van de KSA. De toegang is gratis, wat het Masterfestival Drama toegankelijk maakt voor een breed publiek.  

Het festival belooft een verrassende en veelzijdige line-up met stukken die variëren van klassieke toneelstukken tot hedendaagse theaterproducties en muzikale uitvoeringen. Het publiek krijgt de kans om te genieten van de uiteenlopende talenten en stijlen van de studenten die het Koninklijk Conservatorium Antwerpen rijk is.  

Het Masterfestival Drama is niet alleen een gelegenheid om de afstudeerprojecten van de studenten te ontdekken, maar ook om te ervaren hoe zij het geleerde in praktijk brengen en hun eigen artistieke stem ontwikkelen. Het festival belooft dan ook een onvergetelijke ervaring te worden voor alle theater- en muziekliefhebbers. De volledige agenda kunt u raadplegen op https://www.ap-arts.be/masterfestival-drama-2023.

Dane Schippers – FERMENT(ED)

Vrije toegang, doorlopend van 15 mei tot 11 juni 

FERMENT(ED) is een artistiek fermentatieproces dat zich hap voor hap een baan vreet doorheen de relatie tussen de mens en haar micro-organismen. Beter gezegd: de micro-organismen en hun mensen, want hun symbiose is allesbehalve vrijblijvend.

Het beweegt zich voort als een bacterie op zoek naar voeding in een eindeloos witte ruimte: rechtdoor, of tuimelend. Zo treft het – vroeg of laat – altijd doel, zonder op voorhand te weten waar het naar op zoek was.

En ik?  

Ik verstop mezelf in een weckpot en wacht. En wacht.  

En wacht. Wacht.

En wacht nog méér.

Tot er geen mens meer overblijft,  maar een bruisende cultuur.

FERMENT(ED) is een open-space ingevuld als educatieve en sensorische tentoonstelling waarbinnen kruisbestuivingen, theatrale interventies en microkosmossen kunnen ontstaan, indien de levensvoorwaarden daarvoor gunstig zouden blijken.

Credits 

Dit is een mastervoorstelling van Dane Schippers.

van en met: Lactobacillus, Gluconobacter, Acetobacter, Streptococcus, Saccharomyces, Brettanomyces, Aspergillus, Penicillium en D. Schippers&Co.  

begeleid door: S. Manente, A. Hatipoglu en J. Delnaet

Pieter Lambrechts - LeopoII

09 juni 2023 - 19u
11 juni 2023 - 15u

Reserveer je gratis tickets hier

Welke consequenties heeft het voor je zelfbeeld wanneer je plots je eigen gestalte herkent in die van een van de grootste tirannen van de Westerse geschiedenis?   

Leopold II.  

Pieter Lambrechts maakt en speelt een solo performance die voortkomt uit een diep persoonlijk en geschiedkundig onderzoek dat erop volgde.

Credits

Dit is een mastervoorstelling van Pieter Lambrechts.

Geschreven en gespeeld door: Pieter Lambrechts  Begeleid door: Rino Sokol

Lilith Pas- Lullaby for a muse

09 juni 2023 - 21u
10 juni 2023 - 15u

Reserveer je gratis tickets hier 

The muse is exhausted  
because she smiles too much.

The muse is exhausted  
because she works overtime.  
There’re too many men and women  
that feed from her breasts.

The muse is exhausted  
because she has to pour the water  
of inspiration, as well as make art  
herself and bear children.

The muse is exhausted  
too many bodies and not enough  
soul. She’s got the porno blues.

Credits 

Een masterproef van Lilith Pas.

Spel en concept: Eliza Stuyck en Lilith Pas  
Begeleider: Suze Milius  
Beeld: Christine Clinckx

Lieke Oolders – Joncfrouwe

10 juni 2023 - 17u
10 juni 2023 - 21u 

Reserveer je gratis tickets hier 

In de wanhopige zoektocht naar datgeen wat men “vrouwelijkheid” noemt voelt het als een laatste krampachtige poging: Lieke kruipt in de rol van jonkvrouw en voert een toneelstukje op in een middeleeuwse setting. Met houten zwaarden en op kleine, felgekleurde loopfietsjes als paarden gaan ridder Raaf en schildknaap Nicolas op avontuur uit. Hoofse manieren, omslachtige taal, grootse emoties... Al snel beginnen onzekerheden en karaktertrekken van een niet-zo-ridderlijk kaliber door te schemeren. Het roept achterdochtige gevoelens op. Welke motieven schuilen achter dit bevreemdend, middeleeuws theatertje?  Dit is een mastervoorstelling van Lieke Oolders.

Credits

Dit is een mastervoorstelling van Lieke Oolders.

Door: Lieke Oolders  
Met: Nicolas Anné, Raaf Lopes Cardozo, Lieke Oolders  
Coaching: Herwig Ilegems