ANNA CHLOOZ / DE REFUGE | De Middagactiviteit | Monty

ANNA SCHLOOZ / DE REFUGE

De Middagactiviteit

zondag 14 mei 2023, 14:00
zondag 14 mei 2023, 16:00

Heb jij je wel eens afgevraagd wie er naast jou woont? Wie er elke dag door je straat wandelt? En wat hun dromen voor de toekomst zijn?

Anna Schlooz trok met die vragen naar een verzorgingscentrum vlakbij haar huis. Samen met de ouderen fantaseerde ze over de toekomst en het verleden. Zo ontstond er een samenwerking waarin kunst en zorg met elkaar versmelten.

Vanuit deze ervaring maakten ze een bordspel. Via het spel ontmoet je onder andere Luus, de eerste vrouwelijke architect, Rachel, de 100-jarige enthousiasteling, en Anna, de jonge kunstenaar. Gooi met de dobbelsteen, verplaats de kip op het spelbord, en fantaseer ondertussen samen over de toekomst!

Voor iedereen vanaf 8 jaar. 

Anna Schlooz en De Refuge I De Middagactiviteit
Anna Schlooz en De Refuge I De Middagactiviteit
Anna Schlooz en De Refuge I De Middagactiviteit
Anna Schlooz en De Refuge I De Middagactiviteit

Over Anna Schlooz 

Anna Schlooz is een kunstenaar en theatermaker. Haar werk bestaat voornamelijk uit multimediale performances en participatieve projecten waarin er wordt gespeeld met de rol van de toeschouwer. Ze maakt veel gebruik van video en beweging. In haar performances creëert ze tijdelijke werelden met een interne structuur en logica, die zich loswringen van het deterministische denken. Hierin laat ze zich inspireren door beelden uit de populaire cultuur, science fiction, en het kunnen verdwalen in de mogelijkheden van de toekomst. Dat is dan ook hetgeen wat voorop staat in al haar werk: nieuwsgierig zijn, en blijven, naar alles om ons heen.

Credits

Gemaakt door Anna Schlooz, in samenwerking met de bezoekers van Dagverzorgingscentrum De Refuge. Met dank aan de medewerkers.  

Foto's: Jordi Coppers