Anna Franziska Jäger & Nathan Ooms | Ambient Theatre Fury | Monty

ANNA FRANZISKA JÄGER & NATHAN OOMS

Ambient Theatre Fury

donderdag 28 april 2022, 20:30

28-04-2022 20:30 ticket

Na hun vorige samenwerking Bartlebabe zetten Anna Franziska Jäger en Nathan Ooms hun onderzoek naar de impact van digitalisering verder. In Ambient Theatre Fury vertrekken ze van de constatatie dat de hedendaagse cultuur steeds sterker getekend wordt door zogenaamde ambient ervaringen. Netflix-series, populaire songs, maar ook de streams van onze sociale media feeds: ze ontstaan vanuit een specifieke kruising van lichtzinnig genot met banale verleiding. Ze genereren een vorm van afwezigheid; een type pseudo-activiteit die het tijdsbesef verdooft en een zekere onbewogenheid van de kijker verlangt. Wat gebeurt er als deze ambient kwaliteit uitvergroot wordt, zodat ze furieus over de scene gaat razen zonder beperkingen? 

Volgens Jäger en Ooms drijft de steeds verregaandere digitalisering ons tot een overvloed aan connectie, maar een gebrek aan dialoog. We zien de ander vooral als mogelijke weerspiegeling en bevestiging van onszelf. Jäger en Ooms gaan aan de slag met verschillende gespreksvormen zoals het interview, de therapiesessie of de first date. Ze zoeken de uitersten van de dialoog op: de eindeloze spiegel of de mogelijkheid tot dialectiek.

Jäger & Ooms Double Bill

Combineer deze voorstelling met Bartlebabe (27 april, 20:30) en krijg korting op de ticketprijs. Koop jouw tickets via onderstaande link om van deze korting te genieten.

“Een sterke nieuwe stem in het theaterlandschap.”

Het Nieuwsblad

Over de makers

Anna Franziska Jäger en Nathan Ooms behaalden beiden hun master Drama aan het KASK Gent. Bartlebabe gold er als Jägers afstudeerproject. Ze was in tal van films te zien en stond ook al op scène in voorstellingen van Michiel Vandevelde, Desnor en tibaldus. Ooms liep stage bij Ula Sickle en volgde het STUDIOS programma aan P.A.R.T.S.

van en met Anna Franziska Jäger, Nathan Ooms | kostuums, scenografie, outside eye Carly Rae Heathcote | dramaturgie Bojana Cvejić | tekst coaching Bryana Fritz | productie CAMPO | coproductie TAZ, Sabam For Culture | met steun van Kunstenwerkplaats, De Grote Post, Stad Gent, de Vlaamse Gemeenschap