Benny Claessens | Hello useless - for W and friends | Monty

Benny Claessens | Hello useless - for W and friends

woensdag 23 maart 2016, 20:30
donderdag 24 maart 2016, 20:30

Letter to W

a nightingale and a crow in a singing contest

a pig walks by

they engage the pig to be the jury of the contest

the pig says okay

the nightingale sings

flawless

beautiful

the crow sings

squeaking and horrible

the pig says the crow wins and leaves

the nightingale cries

why are u crying the crow asks

are u crying because u didn’t win

I am not crying because I didn’t winthe nightingale answers

I am crying because I got judged by a pig

 

 

Benny Claessens was de laatste jaren vast lid van de Münchner Kammerspiele, onder leiding van Johan Simons. Maar nu is hij terug: sinds de zomer van 2015 maakt hij deel uit van het NTGent-ensemble van diezelfde Johan Simons. Hij creëert er in mei 2016 de groepsvoorstelling Learning how to walk, maar eerst komt hij nog even bij CAMPO onder dak.

Hello useless – for W and friends wordt een solo over stilstaan. Over tijd nemen om de dingen weer helder te zien. De performance wil mensen de kans geven om te ademen. Ze zal proberen om betekenisloos te zijn. Zonder woorden en zonder kennis. Zonder structuur, maar ook zonder bestaande structuren te bevechten. Enkel om gezien en gehoord te worden. Een poging om de dingen waarover consensus bestaat te reconstrueren. Maar dan vanuit het oogpunt van een alien.

Hello useless – for W and friends plaatst de nutteloosheid van kunst naast de nutteloosheid van mensen en dingen en neemt haar welverdiende tijd.

concept, regie en performance Benny Claessens | outside eye Alain Platel | productie CAMPO | coproductie NTGent

ENG
After spending a few years at Münchner Kammerspiele, Benny Claessens is back in Belgium, working at NTGent. Before making a group performance there, he will first create a solo at CAMPO. Hello useless – for W and friends will be about standing still. About taking the time to see things clear again.