BIBI VAN LIESHOUT, NOUHA RANOUN EN KHALID KOUJILI El YAKOUBI I Paris Was A Woman | Monty

BIBI VAN LIESHOUT & KHALID KOUJILI EL YAKOUBI

Paris was a Woman

donderdag 22 juni 2023, 20:30
vrijdag 23 juni 2023, 20:30
zaterdag 24 juni 2023, 20:30

22-06-2023 20:30 ticket
23-06-2023 20:30 ticket
24-06-2023 20:30 ticket

In Paris Was A Woman vieren Bibi van Lieshout en Khalid Koujili El Yakoubi de onderbelichte Queer geschiedenis van Parijs en van hun zelf. In de jaren 20 van de vorige eeuw vinden ze dappere vrouwen terug als Djuna Barnes, Gisèle Freund en Ada ‘Bricktop’ Smith die in hun tijd onconventioneel kiezen voor de liefde en de kunst. De makers laten zich inspireren door de Parijse jaren 50 aan de hand van het fotoboek Les amies de place Blanche van Christer Strömholm die intieme portretten maakte van vrouwen met een trans achtergrond. Bibi, Nouha en Khalid vragen zich af hoe fragiel onze bevochten vrijheden zijn door het Parijse nachtleven opnieuw tot leven te dansen. In een ode aan deze pioniers vieren zij boven alles ook hun eigen Queer bestaan en transformeren zij als fluïde vlinders van de nacht.

Over Khalid Koujili El Yakoubi

Khalid Koujili El Yakoubi (he/him) is acteur en theatermaker. Hij studeerde af aan het KASK Gent met de voorstelling Don’t make it about you waarin hij op zoek gaat naar de representatie van ‘de ander’ in het Westers theater. Khalid maakte deel uit van de Montignards#5 en speelde voor andere in Vlaemsch (Chez Moi) van Sidi Larbi Cherkaoui.

 

Over Bibi van Lieshout

Bibi van Lieshout (she/her) is actrice en theatermaakster. Ze studeerde aan de Koningstheateracademie in ‘s Hertogenbosch (NL) en studeerde in 2020 af aan het RITCS in Brussel. Ze werkte inmiddels als maker en speler voor verschillende theaters als Bronks, Theater Antigone, hetpaleis en Théâtre L’Aria (Corsica).

Credits
Concept en spel: Khalid Koujili El Yakoubi (he/him), Bibi van Lieshout (she/her)
Kostuum: Hannah Brugge & Louis Verlinde 
Scenografie en Techniek: Gilles Polak 
Spelcoach: Stephanie Louwrier
Productie: Ruth Van Reusel 
Coproductie: Monty, Toneelhuis, Kunstenwerkplaats, Het TheaterFestival
Met dank aan: Malique Fye, Nilay Ceber & Kopano Maroga
Met de steun van: Campo, Het Bos, De Vlaamse Overheid

Deze voorstelling is mede tot stand gekomen met inbreng van Nouha Rannoun. 

Afbeeldingen website
Poster: Studio Klare
Foto's: Anne van Zantwijk