BIBI VAN LIESHOUT, NOUHA RANOUN EN KHALID KOUJILI El YAKOUBI I Paris Was A Woman | Monty

BIBI VAN LIESHOUT, NOUHA RANNOUN & KHALID KOUJILI EL YAKOUBI

Paris was a Woman

donderdag 22 juni 2023, 20:30
vrijdag 23 juni 2023, 20:30
zaterdag 24 juni 2023, 20:30

22-06-2023 20:30 ticket
23-06-2023 20:30 ticket
24-06-2023 20:30 ticket

In Paris Was A Woman vieren Bibi van Lieshout, Nouha Ranoun en Khalid Koujili El Yakoubi de onderbelichte Queer geschiedenis van Parijs en van hun zelf. In de jaren 20 van de vorige eeuw vinden ze dappere vrouwen terug als Djuna Barnes, Gisèle Freund en Ada ‘Bricktop’ Smith die in hun tijd onconventioneel kiezen voor de liefde en de kunst. De makers laten zich inspireren door de Parijse jaren 50 aan de hand van het fotoboek Les amies de place Blanche van Christer Strömholm die intieme portretten maakte van vrouwen met een trans achtergrond. Bibi, Nouha en Khalid vragen zich af hoe fragiel onze bevochten vrijheden zijn door het Parijse nachtleven opnieuw tot leven te dansen. In een ode aan deze pioniers vieren zij boven alles ook hun eigen Queer bestaan en transformeren zij als fluïde vlinders van de nacht.

Over Khalid Koujili El Yakoubi

Khalid Koujili El Yakoubi (he/him) is acteur en theatermaker. Hij studeerde af aan het KASK Gent met de voorstelling Don’t make it about you waarin hij op zoek gaat naar de representatie van ‘de ander’ in het Westers theater. Khalid maakte deel uit van de Montignards#5 en gaat dit seizoen in Monty in première met een andere voorstelling van zijn hand, Divide and Rule.

Over Nouha Rannoun

Nouha Rannoun (she/they) is dichter, MC en acteur. Ze performde in haar/hun verschillende hoedanigheden op verschillende podia in Vlaanderen en Wallonië. In 2016 nam ze/hen een pauze van de theaterwereld en werkte ruim twee jaar als cipier in twee verschillende gevangenissen.

Over Bibi van Lieshout

Bibi van Lieshout (she/her) is actrice en theatermaakster. Ze studeerde af aan de Koningstheateracademie in ‘s Hertogenbosch (NL) en RITCS in Brussel. Ze werkt inmiddels als maker voor verschillende theaters als Bronks, Theater Antigone, hetpaleis en Théâtre L’Aria (Corsica).

Credits
Concept en spel: Khalid Koujili El Yakoubi (he/him), Nouha Ranoun (she/ they), Bibi van Lieshout (she/her)
Medebezielster: Malique Fye
Kostuum: Hannah Brugge & Louis Verlinde
Scenografie en Techniek: Gilles Polak
Spelcoach: Stephane Louwrier
Coproductie: Monty, Toneelhuis, PianoFabriek, Het TheaterFestival
Met de steun van: Campo, Het Bos, De Vlaamse Overheid

Afbeeldingen website
Poster: Studio Klare
Foto's: Anne van Zantwijk