Collectief Bief | expo | Monty

Collectief Bief

Jong, grafisch en Kempisch | expo | UITGESTELD

vrijdag 24 april 2020, 19:00
zaterdag 25 april 2020, 14:00
zondag 26 april 2020, 14:00

Dit collectief verenigt alles wat jong, grafisch en Kempisch is. Maak kennis met Nanoe Carremans, Ella Goris, Ruth Govaerts, Joachim Sneyers, Jonas Sysmans, Hanna Van Dun en Tijs Van Nieuwenhuysen, zij exposeren een heel weekend lang hun grafisch werk. 

Nanoe Carremans

Eigenlijk tekent Nanoe al jàààren, maar haar kindertekeningen van hondjes en konijntjes zijn jammer genoeg nooit tot bij het grote publiek geraakt. Na haar masteropleiding Illustratieve Vormgeving aan het Sint-Lucas in Antwerpen deed ze stage bij Charlie Mag waar ze bleef plakken en maandelijks een beeldverhaal maakte. Verder werkte ze ook al onder meer voor Gazet van Antwerpen, Stripgids, Boeken Toe, VRT en maakt ze de illustraties bij de ‘Eerste Hulp bij’-boeken van Lannoo. Daarnaast kan je nog altijd terecht op haar Instagram (@nanoecarremans) voor die tekeningen van hondjes en konijntjes, of voor andere uitspattingen uit haar Caran d’Ache-potlodendoos.

Ella Goris

Door de warme bakkerij van haar familie had het handgemaakte een bijzondere plek in Ella’s opvoeding. Ze heeft een voorliefde voor vintage en tweedehands wat je terugziet in haar werk door het veelvuldig gebruik van recup- en vindmateriaal. Ook humor is vaak aanwezig in vormen of vreemde combinaties. Kleur ontstaat dan weer gevoelsmatig en organisch. Ella laat zich leiden door haar nieuwsgierigheid en de vrijheid die ze neemt om te experimenteren brengt haar soms tot interessante verrassingen.

Ruth Govaerts

Het werk van Ruth Govaerts heeft heel uiteenlopende verschijningsvormen. Enerzijds maakt ze illustraties voor onder andere MO*Magazine, anderzijds zijn er haar kattentekeningen en andere doodles in een krullerige stijl.

Joachim Sneyers

Joachim Sneyers is illustrator en grafisch ontwerper. Hij weet in zijn tekeningen perfect de verwondering te vatten die nodig is om mensen mee te zuigen in een verhaal. Binnen de Wonderwaar-reeks,  een kinderboekenreeks over wetenschap, experiment en verwondering bij kinderen, verschenen al twee jeugdboeken van zijn hand. ‘Op Missie naar de zeebodem’ en ‘Hoe de aarde beweegt’ beide geschreven door Jan Leyssens en uitgegeven door Clavis Uitgeverij. Momenteel werkt hij aan een derde boek binnen deze reeks.

Jonas Sysmans

Jonas Sysmans behaalde een Master Illustratie aan Sint-Lucas Antwerpen. Hij maakte er een beeldverhaal over de dienstplicht van zijn vader in 1974. Zijn master sloot hij af met een graphic novel over zijn familiegeschiedenis ‘De Sysmans Kronieken’.

Hanna Van Dun

Hanna van Dun een illustrator en visueel kunstenaar. Ze put haar inspiratie uit sferen, emoties en nostalgische gevoelens die ze heeft ervaren. Deze zet ze om in een beeldtaal waarbij ze experimenteert met licht en donker, dynamiek en eenvoud, kleuren en zwart-wit. Haar werk is een reflectie op het dagelijkse leven vanuit haar eigen standpunt en de sociale uitdagingen die hiermee gepaard gaan.

Tijs Van Nieuwenhuysen

Tijs Van Nieuwenhuysen is grafisch vormgever en kunstenaar. Een interesse voor waardeloze materialen en het oncontroleerbare dreef hem in het verleden al tot het maken van een uniek roestpigment en hij maakte reeds twee nieuwe pigmenten van houtskool en assen. Deze gebruikt hij voor het bedrukken van grafisch abstracte houtsnedeprints. Op een poëtische manier bewerkt hij afvalproducten die de basis vormen voor een visueel concept.