de nieuwe mens | Montyproject ism jongeren uit Antwerpse scholen | Monty

de nieuwe mens | Montyproject ism jongeren uit Antwerpse scholen

zaterdag 14 mei 2016, 20:30
zondag 15 mei 2016, 20:30

de nieuwe mens is niet zoals de oude mens
de nieuwe mens is niet zwart of wit
de nieuwe mens past niet in een hokje of in een doos
de nieuwe mens is een combinatie
een revelatie
de nieuwe mens is de huidige situatie

De omvang en de verschillende redenen en windstreken van waaruit fort Europa wordt benaderd is ongezien. Golven migranten tekenen een nieuwe wereld uit die de traditionele grenzen van culturele maatschappijen van de kaart veegt. Een nieuwe wereld is op til met massa’s nieuwe mensen.

Ook in de enorme smeltkroes van Antwerpen ontstaan deze nieuwe mensen, niet alleen figuurlijk nieuw: een nieuw klimaat, nieuwe omgeving, andere waarden en normen, andere gewoontes … Maar ook letterlijk nieuwe mensen: kinderen uit gemengde gezinnen. Die kinderen zitten in een spagaat tussen de tradities van hun ouders en een zich eigen gemaakte nieuwe cultuur, nieuw taalgebruik, nieuwe verhoudingen.

De nieuwe mens brengt vanuit een fascinatie naar de nieuwe mensen in onze stad een spoken word project met jongeren tussen 13 en 19 jaar.

Waar anders dan in het theater krijg je een zicht op de toekomst?

met nummer van NoMoBS!

een voorstelling van Amaryllis Vets, Emma Deckers, Elisa Zamora Vera, Vanesa Pacolli, Nathaly Dillen, Femke van Dael en Raia Budeanu
in een regie van Ine Bettens & Eefke Saris
nummer NoMoBS
een productie van Kultuurfaktorij Monty met de steun van de Provincie Antwerpen in samenwerking met Stedelijk Lyceum Offerande en Xaveriuscollege
met de steun van de Provincie Antwerpen in samenwerking met Stedelijk Lyceum Offerande/Marco Polo