De Theatertroep | LOVE FOR LOVE | Belgische première | Monty

De Theatertroep

LOVE FOR LOVE

zaterdag 28 maart 2020, 20:30

28-03-2020 20:30 ticket

We zetten puriteinen van alle pluimage in hun ondergoed, historisch en hedendaags. We trekken ons niets aan van iedere afbakening binnen het genderspectrum, maar walsen er met liefde en naar hartenlust, als altijd, dwars doorheen. Mannen spelen vrouwen die mannen spelen die doen alsof ze vrouwen zijn en andersom en elke nieuwe combinatie is onder de lakens even waarschijnlijk als onwaarschijnlijk. Knecht of meester, jonkvrouw of eunuch, vrijgezel of oude vrijster; iedereen komt aan zijn trekken!

De Theatertroep speelt een eigen bewerking van de nieuwe Nederlandse vertaling van Love for Love. Een flitsende komedie van schuldeisers, schunnigheid, schandaal en pikante seksuele roddels. De Theatertroep kijkt onder rokjes, in pantalons en achter kuisheidsgordels. De 17de-eeuwse schrijver William Congreve toont de liefde in al zijn variaties. Omdat het spel der liefde bij uitstek altijd verheven en plat tegelijk is, bevatten zijn schrijfsels alle elementen voor een geslaagde komedie. Met deze nieuwe enscenering brouwt De Theatertroep een hedendaags medicijn tegen de preutsheid die zich om de zoveel tijd weer laat zien, onder telkens andere voorwendselen en in telkens nieuwe onverwachte vormen.

De Theatertroep is een collectief van toneelspelers met een herkenbare speelstijl waarin de mechaniek van het ‘theatermaken’ wordt blootgelegd. Vorig seizoen speelden ze Opgediept in Monty.