Discordia | Dat we dromen | Belgische première | Monty

Discordia

Dat we dromen

zaterdag 7 december 2019, 20:30

07-12-2019 20:30 ticket

Ben je daar? - Luister je wel? - Waar zit je met je hoofd? - Droom je?

We zijn altijd ‘hier en nu’, of is dat een illusie. En zijn we eigenlijk altijd ‘ergens anders in welke tijd dan ook’. Zoals gevoel en verstand geen gescheiden belevingen zijn, zo laten wij mogelijkerwijs, zien en horen dat droom en werkelijkheid, of omgekeerd werkelijkheid en droom, onafscheidelijk zijn.

Maatschappij Discordia verzamelt dramatische scènes, figuratieve en abstracte beelden, intuïtieve en strak gecomponeerde gedichten, gewenste en nachtmerrieachtige dagboekfragmenten, schokkende en lachwekkende krantenberichten en maakt daar een nieuw verhaal van. Alles in deze voorstelling is verzonnen, gebaseerd op niet ware gebeurtenissen van levende én niet meer onder ons, maar altijd aanwezig zijnde schrijvende en anderszins verbeeldende fantasten van de afgelopen eeuwen.

Over Discordia

Maatschappij Discordia is een vaste waarde bij Monty. In de afgelopen jaren presenteerden we met veel plezier (bijna) alle edities van de serie Weiblicher Akt, maar ook de meeste andere producties van dit collectief zijn steevast bij ons te zien. Vaak gebaseerd op het vele mooie dat de wereldliteratuur te bieden heeft. Voorjaar 2020 is het tiende deel uit hun Weiblicher Akt serie te zien. Liebe Jelinek, een coproductie met de Roovers.