Discordia | Dat we dromen | Belgische première | Monty

Discordia

Dat we dromen

zaterdag 7 december 2019, 20:30

07-12-2019 20:30 ticket

Het eigenaardige was dat dat stukje – had ik het nog? ik was het weer kwijt – het beste stukje was dat ik ooit geschreven had, een stukje dat mijn hart even op deed springen van een soort vluchtige vreugde en trots, bij de zeldzame keren dat het in mijn gedachten kwam. (…) Dat stukje… waarover ging het?... Het ging over iemand, over een gedicht misschien? Het is weer weg. Het is er niet. Dat nonchalante pastel-achtige stukje, als een dwarrelende vlinder. Het verdwijnt, verschroeit als het ware in het niets. Het was een gedroomd stukje. – Jan Hanlo

We zijn altijd ‘hier en nu’, of is dat een illusie? We zijn altijd ‘ergens anders, in welke tijd ook’. Zoals gevoel en verstand niet los van elkaar kunnen bestaan, zo laat Discordia zien dat droom en werkelijkheid onafscheidelijk zijn.

Alles in de voorstelling Dat we dromen is verzonnen. Het is gebaseerd op niet-ware gebeurtenissen van levenden en overledenen. Altijd aanwezig zijn de schrijvers en kunstenaars van de afgelopen eeuwen. Een voorstelling waarin gedichten, mooie en nachtmerrie-achtige dagboekfragmenten, schokkende en lachwekkende krantenberichten worden gebruikt, verwerkt en vervormd tot een nieuw verhaal.