DRIES GIJSELS | No place to fall | Monty

DRIES GIJSELS

No place to fall

donderdag 9 november 2023, 20:30
vrijdag 10 november 2023, 20:30
zaterdag 11 november 2023, 20:30

09-11-2023 20:30 ticket
10-11-2023 20:30 ticket
11-11-2023 20:30 ticket

Een team astronauten bereidt zich op een ruimtemissie voor. Ze zijn vastbesloten om samen een nieuw en groots hoofdstuk aan het verhaal van de mensheid toe te voegen, tot hun eigen verhaal barsten begint te vertonen.

De 20ste eeuw katapulteerde de mens voor het eerst de dampkring uit; de 21ste kondigt zich aan als het strijdtoneel voor een hernieuwde space race. Welke mysterieuze aantrekkingskracht oefent het universum op ons uit? Staan we aan de vooravond van een nieuwe stap in de evolutie? En hoe voelt het om al het vertrouwde achter te laten?

Dries Gijsels en kompanen gaan een gevecht aan met de zwaartekracht, in de hoop iets bij te leren over zichzelf – over de aarde en haar bewoners. Ze scheppen een suizende microkosmos, bevolkt door dromers en ruimtetoeristen, door evenwichtige alleskunners en gewiekste geeks.En intussen dijt het heelal verder uit, traag maar gestaag.

No Place To Fall wordt een kosmisch drama over hogere idealen en aardse driften, over afstand nemen in instant-tijden, over de vlucht vooruit en de puinhoop in de achteruitkijkspiegel. Is er nog een weg terug, eens het aftellen is begonnen?

NoPlaceToFall3

Over Dries Gijsels

Dries Gijsels is theatermaker en regisseur. Na zijn opleiding aan het RITCS stond hij mee aan de wieg van het Brusselse collectief K.A.K. (Koekelbergse Alliantie van Knutselaars). In co-regie met Renée Goethijn creëerde hij in Monty ‘No Use For Binoculars’ (2015) en ‘Totally’ (2017). Later maakt hij zijn regiedebuut met ‘Realtime’ (2020) dat geselecteerd werd voor het TheaterFestival. In het voorjaar van 2023 was hij eveneens in Monty te zien met ‘Instead of Doing Nothing’ dat hij samen met Nona Buhrs maakte.

In zijn werk onderzoekt hij de relatie tussen de mens en de almaar sneller evoluerende technologie, en bevraagt hij het statuut van de werkelijkheid in turbulente tijden. Hij demonteert de wereld zoals we hem kennen en zet hem vervolgens met haken en ogen weer in elkaar. Zo schept hij een geheel eigen universum, even surreëel als herkenbaar.

Credits

Spel en co-creatie: Lola Bogaert, Cédric Coomans, Eline Kuppens, Daniel Schmitz, Femke Stallaert
Concept en regie: Dries Gijsels
Scenografie: Sven Roofthooft
Kostuums: Anne-Catherine Kunz
Lichtontwerp: Bert Van Dijck
Geluidsontwerp: Daniel Schmitz
Productie: Monty
Coproductie: PerPodium, De Grote Post, Festival Cement
Residenties: Kunstenwerkplaats KWP, Arsenaal/Lazarus, K.A.K., Tristero
Spreiding: Thassos
Met de steun van: de Vlaamse Gemeenschap, de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid via Cronos Invest, de Vlaamse Gemeenschapscommissie

Afbeeldingen website: © BelgaImage/Redux, Greg Timmermans