DRIES GIJSELS & NONA BUHRS I Instead of doing Nothing | Monty

DRIES GIJSELS & NONA BUHRS

Instead of Doing Nothing

donderdag 16 februari 2023, 20:30
vrijdag 17 februari 2023, 20:30
zaterdag 18 februari 2023, 20:30

16-02-2023 20:30 ticket
17-02-2023 20:30 ticket
18-02-2023 20:30 ticket

Wat wil het volk? Actie, zoveel is zeker. En seks! En geweld! Maar ook intellectueel geprikkeld worden. En liefst met humor, de wereld staat tenslotte in brand. Nona Buhrs en Dries Gijsels trachten verwoed de verwachtingen van de toeschouwers te doorgronden. Maar hoe meer ze zich afvragen wat het publiek verlangt, hoe meer ze vast komen te zitten in hun hoofd. Tot er stoom uit hun oren komt en het podium zich vult met rook. Niemand ziet nog een hand voor ogen, dat kon toch niet de bedoeling zijn?

Met de moed der wanhoop en met meer geluk dan kunde zetten de makers een expeditie op touw naar hun overwoekerde verlangens. Ze banen zich een weg langs uitstellende actiehelden en neurotische productiviteitsgoeroes, voorbij huizenhoge to-dolijsten en mistige how-togidsen. Instead of Doing Nothing wordt een voorstelling over onze duistere drijfveren, over de crisis van het handelen en handelen in crisistijd. Slagen de twee erin om uit hun ontploffende hoofden te ontsnappen en weer levende lijven te worden? En wat komt er tevoorschijn als de rook is opgetrokken?

Over de makers

Nona Buhrs en Dries Gijsels leerden elkaar kennen aan het RITCS en stonden na hun opleiding mee aan de wieg van Koekelbergse Alliantie van Knutselaars (K.A.K.). Dries Gijsels maakte in co-regie met Renée Goethijn No Use For Binoculars (2015) en Totally (2017) in Monty. In 2020 was hij eveneens in Monty te zien met de voorstelling Realtime dat geselecteerd werd voor het TheaterFestival. Nona Buhrs was vorig seizoen in Monty te zien in I Forgot, een voorstelling door Oxana Sankova.

Overige speeldata
01 maart 23 | De Kriekelaar, Schaarbeek
23 maart 23 | Festival Cement, Den Bosch (NL)
24 maart 23 | Festival Cement, Den Bosch (NL)

Credits
Van en met: Nona Buhrs & Dries Gijsels
Eindregie: Guus Diepenmaat
Dramaturgie: Cédric Coomans
Kostuums: Anne-Catherine Kunz
Techniek: Bert Van Dijck, Lars Morren
Uitvoerend producent: Monty

Met steun van: de Vlaamse Gemeenschap, de VGC

Met dank aan: Youness Khoukhou, Femke Stallaert, Aurelie di Marino & GC De Kroon

Beeld: Antoine Caramalli