ENKIDU KHALED & JOACHIM ROBBRECHT I Tank Tink | Monty

ENKIDU KHALED & JOACHIM ROBBRECHT

Tank Tink / One

donderdag 10 november 2022, 20:30

10-11-2022 20:30 ticket

De impact en de desastreuze gevolgen van oorlog blijven een pijnlijk, vaak onderbelicht onderwerp in het debat over klimaatopwarming. De toegang tot grondstoffen is vaak de inzet van conflict en ecologische oorlogvoering, zoals het droogleggen van rivieren, wordt steeds vaker gebruikt als geweldsinstrument. Militaire oefeningen en operaties verspillen enorme hoeveelheden energie en laten hallucinante hoeveelheden puin achter.

Cynisch-ironisch genoeg zijn sommige oefen- en oorlogsgebieden zo vervuild dat geen mens ze nog mag betreden. Ze worden uitgeroepen tot natuurzones, waar de natuur de vrije loop gelaten wordt en kan helen. De oorlog in Oekraïne maakt daarnaast actueel duidelijk hoe regeringen als gevolg van het geweld gedwongen worden te streven naar verduurzaming van onze energiebronnen.

Met TANK TINK / ONE kapen Enkidu Khaled en Joachim Robbrecht het format van de ‘creatieve denktank’ uit haar oorspronkelijke militaire context. Samen met kunstenaars, journalisten en activisten uit verschillende windstreken onderzoeken ze de relatie tussen oorlogsvoering en milieucrisissen in een hybride en veelstemmige lecture-performance.

Over de Makers

Theatermaker en performer Enkidu Khaled studeerde tot 2006 aan de Institute of Fine Arts in Bagdad, sinds 2008 woont en werkt hij in België. In 2017 studeerde hij af aan DAS Theatre in Amsterdam. Sindsdien tourt hij oa. met zijn workshop en voorstelling Working Method en was hij vorig seizoen samen met Joachim Robbrecht in Monty te zien met God 99-Bar by Bar, Night by Night, Story by Story, onward. Joachim Robbrecht werkt als schrijver, maker of speler met verschillende gezelschappen als Het Zuidelijk Toneel, de Warme Winkel en Dood Paard. Daarnaast geeft hij les aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen en DAS Theater.

Credits
Concept: Enkidu Khaled en Joachim Robbrecht.
Van en met: Sara Dziri, Chris Keulemans, Anika Schwarzlose, Caroline Ngorobi, Ogutu Muraya en Joachim Robbrecht, Enkidu Khaled.