Eric de Vroedt - mightysociety10 | Monty

Eric de Vroedt | mightysociety10 / mightyfinalremix

dinsdag 18 december 2012, 20:30
woensdag 19 december 2012, 20:30

Het spijt ons te moeten meedelen dat beide voorstellingen wegens gezondheidsproblemen van een van de acteurs worden afgelast. Tickets die al betaald zijn, worden automatisch terugbetaald via een overschrijving


 

Voor wie het gemist heeft: Eric de Vroedt heeft er al negen mightysociety-voorstellingen op zitten. Maar gelukkig bent u er nog net op tijd bij: Monty presenteert het tiende en het allerlaatste gedeelte van dit ambitieuze theaterproject. En wees gerust, u kan zonder probleem inhaken. Bovendien komen alle delen in de aansluitende mightyfinalremix nog één keer langs in een nieuwe mix.

mightysociety10

Het doek is bijna gevallen, de reis bijna volbracht. Het laatste en meest persoonlijke deel van de reeks speelt zich af in Indonesië. In de lobby van het Shangri-La Hotel gaat kunstenaar Ramses de confrontatie aan met zijn vader Lex. Tegen een decor van het opkomende en vitale Azië maakt mightysociety10 de balans op van het failliete Europa.

'De Vroedt rondt af met meesterproef' *****
-de Theaterkrant 

'Het lijkt alsof alle tien de delen van Mightysociety hebben toegewerkt naar dit moment.’
-Simon van den Berg / simber.nl 

mightyfinalremix

De mightyfinalremix is een haarscherpe analyse van een op hol geslagen wereld met een onweerstaanbare cocktail van spoken, stuwende muziek en hallucinerende video. In de remix worden tien mighty-teksten opnieuw aan de actualiteit getoetst, wordt mighty-muziek opnieuw gearrangeerd en komen beelden uit de mighty-geschiedenis weer tot leven. 

concept/tekst/regie Eric De Vroedt | spel Mariana Aparicio Torres, Bram Coopmans, Hein Van Der Heijden, Phi Nguyen, Esther Scheldwacht  e.a. | dramaturgie Willemijn Barelds | scenografie Maze De Boer | kostuums Lotte Goos | muziek Florentijn Boddendijk, Remco De Jong | powered by Toneelgroep Amsterdam

Mightysociety viel in 2012 in Nederland maar liefst drie keer in de prijzen. Na de Amsterdamprijs en de Prijs van de Kritiek kreeg de ambitieuze theaterreeks op 10 december ook de Clara-Meijer Wichmann Penning toegekend. De Nederlandse Liga voor de Rechten van de Mens en Stichting J'accuse bekroonden mightysociety met deze laatste prijs 'vanwege het op vernieuwende en aansprekende wijze via theater en verdiepende sideshows onder de aandacht brengen van brandende maatschappelijke kwesties waarin mensenrechten en de menselijke waardigheid onder druk staan.' De jury eert de Vroedt, de acteurs en de anderen die meewerkten en meewerken aan het project en hoopt dat het een stimulans zal zijn om via het theater mensenrechtenkwesties op veelzijdige wijze te blijven belichten.