FEBE COYSMAN & LENA MAJRI | Baked Beans | Monty

FEBE COYSMAN & LENA MAJRI

Baked Beans

donderdag 28 september 2023, 20:30
vrijdag 29 september 2023, 20:30
zaterdag 30 september 2023, 20:30

28-09-2023 20:30 ticket
29-09-2023 20:30 ticket
30-09-2023 20:30 ticket

Een chalet in een desolaat sneeuwlandschap, twee vrouwen, een mysterieuze koffer, een duister geheim en een onvoorziene gast. Drie mensen ontmoeten elkaar in the middle of nowhere, waar de tijd stilstaat en ze enkel op elkaar toegewezen zijn. Het begint te sneeuwen…

Met hun nieuwe voorstelling Baked Beans zoeken Febe Coysman en Lena Majri opnieuw de grens tussen theater en film op. Op humoristische en absurde wijze brengen ze personages die groots zijn in hun kleinheid, herkenbaar in hun onvermogen en ontroerend in hun pathetiek. De voorstelling is een ode aan de fantasie, aan de pulp en aan de kleine mens, met al zijn angsten, driften en dromen.

Over Febe Coysman en Lena Majri

Febe Coysman (°1997) en Lena Majri (°2000) studeerden in 2022 af aan het RITCS, Febe als schrijver/theatermaker en Lena als speler/theatermaker. Hun masterproef A Turtle’s Tale was in ‘22 in Monty te zien tijdens het Love at First Sight-festival, hun bachelorproef Once Upon a Time werd geselecteerd voor Theater aan Zee ‘23. In hun verbeeldingswereld staan ze beiden met het ene been in de gekende realiteit, met het andere in een imaginaire wereld gevuld met een stevige dosis rock ‘n roll, ronkende motoren, lijken in koffers en wraak en verraad. Het tweekoppige collectief brengt de tragiek van ‘de kleine mens’ op een absurde, groteske en filmische manier, doorspekt met humor en lichtheid.

Credits

tekst en regie Febe Coysman en Lena Majri  
spel Sara Ceulemans, Alia Rifai en Lena Majri  
coaching Tom Dupont  
techniek Astrid Vansteenkiste   
scenografie Sam Declercq  
coproductie Monty  
met de steun van de Vlaamse gemeenschap & SABAM   
met dank aan Toneelhuis, theater arsenaal, Daan Borloo en Tania Van der Sanden

afbeelding poster Vanessa Van Meerhaeghe
afbeelding Jonathan Linga