FLEUR KHANI I Hallelujah | Monty

FLEUR KHANI

Hallelujah

donderdag 11 mei 2023, 20:30

11-05-2023 20:30 ticket

Alles is ingestort. Mensen zijn aangewezen op zichzelf. Er valt nog maar een ding te doen: feestvieren!

Halleluja is een vreugdevol jubelfeest dat zich afspeelt in een post-apocalyptische setting. Vier spelers en een lokaal geworven koor van 28 men sen bejubelen de vrijheid van alles kwijt te zijn. Zo verwerken ze hun verlies en laten ze hun angsten los in een ‘vreugdeweg’ van uiteenlopende cultu rele en muzikale stijlen: Oosterse en Gregoriaanse gezangen, trance-oefeningen, vreugdekreten, die rengeluiden, drums en electronische soundscapes. Halleluja gaat op zoek naar wat ons verbindt en wat er te vieren valt. Het claimt de vreugde als zone van vrijheid. Het jubelt als verzet tegen de angst en geniet van de vreugde van de opluchting, het samenzijn en het lichamelijk en sensorieel ge not. Halleluja is een utopische artistieke beweging die van stad tot stad trekt. 

Over Fleur Khani

Fleur Khani is een Belgisch-Perzische zangeres, muzikante en theatermaker. Ze studeerde literatuurwetenschappen en woordkunst en vervolmaakte haar artistieke taal in het postgraduaat a.pass (Advanced Performance and Scenography Studies) in Brussel. In 2013 kreeg ze de danceWEB Scholarship (Wenen) voor haar performancewerk dat de voorbije jaren getoond is in Wenen, Berlijn, Londen en Brussel. Fleur realiseerde in het verleden uiteenlopende performance-, theater- en filmprojecten. Haar werk straalt een grote vrouwelijkheid uit. Vaak stelt ze de zangstem als performatief instrument centraal.

In 2019 voerde ze onderzoek naar geld en spiritualiteit in de culturele en in de privésector, waarvoor ze een jaar lang met mensen praatte over de waarde van kunst. Hieruit vloeide de oprichting van de Khani Foundation voort, een organisatie die de missie rond economische emancipatie van kunstenaars uitdraagt.In seizoen 2023-2024 herneemt Fleur Khani Halleluja. (première: mei 2023 - Beyond the Blackbox, Antwerpen)

Credits
concept Fleur Khani
van en met Fleur Khani, Benjamin Vandewalle, Marios Bellas, Carolina Maciel de França en lokale zangers dramaturgie Sarah Leo
styliste Jon Boy
techniek Arne Claes en Bert Demeulenaere
met dank aan Aurelie di Marino
productie d e t h e a t e r m a k e r
coproductie Perpodium partners LOD, VIERNULVIER, Monty, 30CC, Concertgebouw Brugge en C-Takt
in samenwerking met c o r s o spreiding Vincent Company
foto Jeanne Coppens
met de steun van De Vlaamse Overheid en de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid

Afbeeldingen website
Foto's: Jeanne Coppens