FOYERdeLUXE met tocht | Monty

FOYERdeLUXE :TOCHT

dinsdag 10 november 2009, 20:30

Tijdens FOYERdeLUXE stellen jonge gezelschappen zich aan u voor. Ze krijgen carte blanche en een foyer vol nieuwsgierig publiek om hun spontane ingevingen en verse verzinsels op los te laten. Met tomeloos talent en de tekst in de hand. Erop of eronder, en er soms ook zwaar óver.

Op 22 november maakt u kennis met de meisjes van Tocht, een nieuw Brussels-Duits-Nederlands collectief dat bestaat uit filmmaakster Julia Clever, actrice Katrien Declercq en regisseurs Sarah Eisa en Julie Van der Schaaf.

In 2008 maakten ze hun eerste voorstelling In een fractie… die in Monty te zien was tijdens HIT THE STAGE. Die voorstelling ging vanuit een fascinatie voor de wereldverbeteraars van ’68 op zoek naar de idealen van de vier jonge makers vandaag. Deze zomer maken ze What’s up world?, een voorstelling voor kinderen vanaf 8 jaar, te zien is tijdens de Cultuurmarkt in Antwerpen en tijdens het festival BRXLBRAVO.

Wat ze in Monty zullen brengen is vooralsnog een raadsel. U leest er misschien meer over op onze website, misschien ontdekt u het pas de avond zelf. Dat hoeft niet te verbazen van een gezelschap dat vooral werkt rond toeval in een grootstedelijke context…