Het Schrijversgevang | productie | Monty

Schrijversgevang

zondag 22 september 2019, 20:00

22 september: Schrijversgevang op scène

Drie jonge gezelschappen bijten zich vast in een gloednieuwe theatertekst. Op vrijdag krijgen ze het script in handen, zondag: showtime. Geniet mee van een onverwachte, waarschijnlijk licht chaotische avond. Met de acteurs van K.A.K., de Theatertroep en Il Brigata.


16 - 20 september: Schrijversgevang

Drie schrijvers. Opgesloten. Elk een bed en een tafel. De borgsom? Een gloednieuwe theatertekst.

Lisanne van Aert, Lotte Lola Vermeer en Roel Pronk gaan de bijzondere uitdaging aan. Ze blijven een week lang binnen de muren van het theater. Op maandag worden ze opgesloten. Om zich vrij te kopen storten ze zich vijf dagen exclusief op het schrijven van een gloednieuwe theatertekst. Op vrijdag wordt de borgsom betaald. Een loting beslist welke van de drie gezelschappen welke tekst krijgt. Een ruwe montage wordt zondagavond getoond aan het publiek.

Wat vooraf ging

Auteur en theatermaker Magne van den Berg; auteur, illustrator en theateruitgever Paul Verrept en actrice en theatermaker Margijn Bosch selecteerden uit alle inzendingen drie namen. Tijdens het gevang ontfermen ze zich over één van de schrijvers. Met een gesprek, raad of extra koffie.

Monty lanceerde dit experiment in 2008. Intussen groeide het Schrijversgevang uit tot een vaste traditie om een prikkelende impuls aan de Nederlandstalige theaterliteratuur te geven.

Lieten zich eerder opsluiten:
Laura Van Dolron, Jeroen Perceval, Joost II Sickenga, Nico Boon, Jibbe Willems, Barbara Claes, Stefanie Claes, Angelo Thijssen, Uamungo Cornelis, Bo Tarenskeen, Michiel Lieuwma, Myriam Boolsen, Tom Struyf, Freek Vielen, Rebekka De Wit, Roy Aernouts, Enver Husicic, Nele Vereecken, Rachid Novaire, Yonina Spijker, Frank Siera, Amina Belorf, Aurelie Di Marino, Mirke Kist, Carmien Michels, Esther Duysker, Gaea Schoeters, Moya De Feyter, Michiel Cox, Jaouad Alloul, Matthias Hellemans, Xandry van den Besselaar

Deze voorstelling maakt deel uit van Love at First Sight. Een festival met werk van (nieuwe) artiesten op diverse plekken in hartje Antwerpen.