Hit the stage # 29 | Monty

Hit the stage # 29

dinsdag 22 november 2011, 20:30

Met HIT THE STAGE kiest Monty resoluut voor kleine projecten van grote beeldenstormers, of ze nu aan de slag gaan met theater, dans, performance of welke disciplinemix dan ook. Elke avond is een ontdekkingstocht langs het werk van minstens twee kunstenaars of collectieven. U krijgt geen afgewerkte voorstellingen, maar fragmenten uit het creatieproces. Dat kan gaan om begin- of eindetappes van een onderzoek, bewerkingen van bestaand materiaal of eerste toonmomenten van producties in aanmaak. Eenmalig, exclusief en ongecensureerd.


Joost II Sickenga (zie ook Schrijversgevang 2008) noemt zichzelf ‘schrijver van letters en leestekens. Het gaat daarbij altijd om beeldende taal, taal als beeld, bewegende woorden en woorden die niet onbewogen laten.’ In Het vervoegde leven vertelt hij samen met actrice Sara De Bosschere (De Roovers) het leven van een vrouw aan de hand van werkwoorden voor dagdagelijkse handelingen, zoals aankleden, denken, herinneren, hebben, vechten… Daarbij maakt Sickenga typografische animaties waarin letters personages worden, woorden beeld en zinnen decor. 

tekst en tekstanimatie Joost II Sickenga | spel Sara De Bosschere | www.hahahetleven.nl

 BodyTalker is een groep kunstenaars verenigd rond regisseur Juliane von Crailsheim. Hun werk focust op de spanning tussen de biologische en sociaal-culturele aspecten van lichamelijkheid. Could we flie together is een solo met Peter Savel (ex-PARTS) geïnspireerd op het beroemde kortverhaal Een verslag voor een academie van Franz Kafka. Daarin beschrijft hij de dilemma’s van een gekooide wilde aap die zich steeds meer als mens gaat gedragen. Savel en von Crailsheim onderzoeken hoe we onze dierlijke instincten onderdrukken in functie van sociaal aanvaardbaar gedrag. 

regie Juliane von Crailsheim | met Peter Savel, BodyTalker vzw | coproductie Stuk | www.bodytalker.be

Elles Grzybek en Michael Lazic vormen samen cie M.E.S.S.. Tijdens HTS#29 zet Grzybek het getal pi om in dans. Dat doet ze door elk cijfer van 0 tot 9 in een beweging om te zetten; de choreografie ontwikkelt zich volgens de oneindige reeks van pi… Deze solo refereert ook naar het syndroom van Asperger, dat wordt gekenmerkt door een dwangmatige fascinatie voor getallenreeksen en cirkelbewegingen.

concept en choreografie Elles Grzybek | advies en techniek Michael Lazic | muziek Benjamin van Esser | www.ciemess.be