Hit The Stage #30 | Monty

Hit The Stage #30

donderdag 29 maart 2012, 20:30

HIT THE STAGE #31
Georgia Vardarou | Hardcore Research on Dance
Gustavo Miranda | Show Less Ness
Michael Lazic | Sound Extensions
One to one met de makers 

Georgia Vardarou | Hardcore Research on Dance
Ervaringen vormen een fysiek archief van bewegingen. Als danser selecteer en creëer je eigen materiaal onder invloed van je studies en je werk. Georgia Vardarou wou haar eigen dansmateriaal analyseren en begrijpen. Waarom koos haar lichaam net die bewegingen? Welke rol spelen culturele invloeden in die keuze, zowel bewust als onbewust? Hoe ontstaan esthetische waarden? Welke rol speelt het lichaamstype in al die overwegingen? 

Vardarou toont haar manier van dansen als ware het een antropologisch onderzoek. Het toonmoment zal haar constant groeiende bewegingsarchief verder uitbreiden en beïnvloeden. Ontdaan van vooropgestelde thema’s, is de context van deze solo is enkel gemaakt door wat er verschijnt.

Gustavo Miranda | Show Less Ness
Na studies journalistiek in Rio de Janeiro koos Miranda voor de podiumkunsten in een combinatie tussen praktijk en reflexie. In Belgie werkte hij al met Les Ballets C. de la B., Cie Soit/Hans van de Broek, KVS, Charleroi Danses ... Hij was dansdocent bij Impulstaz/Vienna, Sead/Salsburg, Tanzwerkstatt/Munchen, Nihon university/Tokyo.

Gustavo Miranda vertrekt vaak vanuit herkenbare beelden in tijdschriften. Hij focust op de typerende inhoud, maar daar blijft het niet bij. In zijn productie INVSBL PPL (première TAZ#2011)stelde hij die alomtegenwoordige beeldcultuur in vraag.

Michael Lazic | Sound Extensions
De scène is bedekt met zeer veel jack-kabels, kabels die enkel en alleen door muzikanten worden gebruikt om hun instrumenten aan te sluiten op versterkers. Elke beweging van het lichaam, dat in nauw contact staat met één van de kabels, wordt omgezet in een klank.
Wat gebeurt er als de versterkers op maximaal volume worden gezet? Geen instrumenten worden aangesloten maar wel lichamen? Als de kabels aangesloten worden aan allerlei geluidseffecten zoals delays, revebs, over-drives, …. ? Wat voor sound composities kunnen eruit ontstaan?

concept Michael Lazic | dans Michael Lazic, Elles Grzybek & Sarah Pini | status work in progress 


One to one
Nieuw dit seizoen is de ‘one to one’ formule tussen makers en publiek.Na elke HIT THE STAGE kan het publiek in dialoog gaan met de maker(s). Niet in nagesprek vorm, maar eerder als een Goed Gesprek aan tafel.Met HIT THE STAGE kiest Monty resoluut voor kleine projecten van grote beeldenstormers, of ze nu aan de slag gaan met theater, dans, performance of welke disciplinemix dan ook. Elke avond is een ontdekkingstocht langs het werk van minstens twee kunstenaars of collectieven. U krijgt geen afgewerkte voorstellingen, maar fragmenten uit het creatieproces. Dat kan gaan om begin- of eindetappes van een onderzoek, bewerkingen van bestaand materiaal of eerste toonmomenten van producties in aanmaak. Eenmalig, exclusief en ongecensureerd.