Hit The Stage #31 | Monty

Hit The Stage #31

donderdag 24 mei 2012, 20:30

Chantal Yzermans | pole study (work title)
Een solocreatie door Chantal Yzermans, in collaboratie met Leon Vranken (visuele artiest), Jean Paul Lespagnard (kostuumontwerper), Substuff (muzikant), Harry Cole (lichtdesigner) en Marc Vanruxt (artistiek adviseur). 

'The voice you hear is an interaction call from a direct  sex internet site.
Its robotic crude vibrations emerge from the same brutal drives on which Stravinsky's "Rite of Spring" are rooted. From today's sexual web communication back to the archaic ritual of procreation, there is a continuum link, the link where time and space unfurl into the dance of the universe.'

Het werk dat deze avond getoond wordt is een open repetitie van een dans solo die in première zal gaan in de herfst van 2012. 
In collaboratie met Teatro Danza Canal (Madrid), Kunstencentrum Vooruit (Gent), Troubleyn/Laboratorium (Antwerpen).

Tom Struyf | toonmoment Vergeetstuk
Tussen spullen van vroeger stoot acteur Tom Struyf op een foto van zichzelf die hij op geen enkele manier kan plaatsen. Door de chaos van zijn herinneringen heen baant hij zich een weg op zoek naar samenhang. Dat lijkt eerst te lukken, maar al snel blijkt de grens tussen wat er echt is gebeurd en wat Tom onbewust aan de feiten heeft toegevoegd nauwelijks aanwijsbaar. Informatie blijkt een vloeibaar begrip te zijn, tot ook de logica van de voorstelling op de helling komt te staan.

Op 11 oktober gaat Vergeetstuk in première, de nieuwe voorstelling van Tom Struyf.
Tijdens Hit the Stage #31 licht hij een tipje van de sluier op en gunt u een eerste blik in het oerwoud van zijn herinneringen.

Met HIT THE STAGE kiest Monty resoluut voor kleine projecten van grote beeldenstormers, of ze nu aan de slag gaan met theater, dans, performance of welke disciplinemix dan ook. Elke avond is een ontdekkingstocht langs het werk van minstens twee kunstenaars of collectieven. U krijgt geen afgewerkte voorstellingen, maar fragmenten uit het creatieproces. Dat kan gaan om begin- of eindetappes van een onderzoek, bewerkingen van bestaand materiaal of eerste toonmomenten van producties in aanmaak. Eenmalig, exclusief en ongecensureerd.

Nieuw dit seizoen is de ‘one to one’ formule tussen makers en publiek.Na elke HIT THE STAGE kan het publiek in dialoog gaan met de maker(s). Niet in nagesprek vorm, maar eerder als een Goed Gesprek aan tafel.